Carl Emil Vogt
© foto © Ida Antonia Tank Bronken 2011

Carl Emil Vogt

(f. 1974) er historiker og forfatter. Han har skrevet en doktoravhandling om Nansens humanitære arbeid. I 2007 ga han ut Nansens kamp mot hungersnøden i Russland, og i 2011 kom biografien Fridtjof Nansen. Mannen og verden som ble nominert til Brageprisen. I 2014 utga han biografien om Herman Wedel Jarlsberg.

Anmeldelser

Det er beundringsverdig hvordan de fire forfatterne har klart å gjøre boken så helstøpt og enhetlig.
Espen Søbye, MorgenbladetEt uønsket folk
"Om denne fascinerende politiske spilleren og strategen har historikeren Carl Emil Vogt skrevet en detaljert og grundig, velskrevet og engasjerende biografi. Den kan med fordel leses av alle historieinteresserte, også av dem som trodde de nå var vel forsynt med bøker om 1814."
 
Sindre Hovdenakk, VGHerman Wedel Jarlsberg
"I en slik fortelling gjelder det nemlig å holde fremdriften ren for altfor mange fristende, men forvirrende, sidespor. Historien om Norge og Europa fra den tid da Herman Wedel Jarlsberg ble født i 1779 til han dør i 1840 er nemlig så begivenhetsrik at en forfatter lett kan bli handlingslammet. Vogt klarer imidlertid å stake ut en kurs her, ved hjelp av Wedel Jarlsbergs livslinje selvsagt, men også ved en evne til å skille ut de relevante fortellingene og la digresjonene fare."
Mona Ringvej, KlassekampenHerman Wedel Jarlsberg
"MEN DET er i skildringene av oppveksten i utlandet under den despotiske faren grev Frederik Anton II at Vogt har klart å finne mest nytt materiale, og nærmer seg et interessant, psykologisk portrett av denne sentrale, likevel gåtefulle skikkelsen."
Lars Døvle Larssen, Tønsberg bladHerman Wedel Jarlsberg
"Biografien om grunnlovsmannen Herman Wedel Jarlsberg er en medrivende berettelse om en av Norgeshistoriens kanskje mest spennende skikkelser"
Petter Fløttum, UniversitasHerman Wedel Jarlsberg