Belinda Bauer
© (c) Johnny Ring

Belinda Bauer

Omtale
Belinda Bauer vokste opp i England og Sør-Afrika. Hun har arbeidet som journalist og manusforfatter, og mottok Carl Foreman/Bafta Award for Young British Screen-writers for sitt filmmanus The Locker Room Belinda mottok den britiske kriminalforfatterforeningens Gold Dagger-pris for årets kriminalroman med sin første bok, Blacklands. Hennes andre og tredje roman, Darkside (Mørke dager) og Finders Keepers, ble svært godt mottatt, og hun ble innstilt til den britiske kriminalforfatterforeningens Library Award Dagger for sitt samlede forfatterskap i 2012. For mer informasjon om forfatteren og hennes bøker, besøk www.belindabauer.co.uk Eller besøk henne på Facebook, på www.facebook.com/BelindaBauerBooks
Anmeldelser
"Belinda Bauer er per i dag en av mine favorittforfattere, som til og med når hun ikke lykkes helt, skriver fabelaktige ting. I Nysgjerrigper synes jeg det holder ett hundre prosent, i en genre man må kunne kalle en slags forsonende tragedie, eller muligens feelgood-horror. Bauer skriver ufyselig, varmt og gruoppvekkende, og alltid med noen totalt overraskende bråvendinger underveis.¨(...)
Ola Hegdal , Dagens NæringslivNysgjerrigper
"Drevent og ikke så lite creepy, hvor alt som minner om det gode liv på landet er forduftet.(...)Brrrrr!"
 
Lars Helge Nilsen, Bergens TidendeMørke dager
"Med stor dyktighet drar Bauer sammen de mange tilsynelatende løse trådene til en høydramatisk og fullstendig forbløffende løsning på drapsmysteriene."
 
Knut Faldbakken, VGMørke dager
" Belinda Bauer har et litterært nivå som ligger langt over, ja jeg vil si, samtlige aktuelle skandinaviske kolleger. Hun har observasjonsevne, detaljrikdom, humor, snert i replikkene og lar likevel alltid noe stå igjen usagt. Hun er en fryd å lese."
 
Ole Jacob Hoel, AdresseavisenMørke dager
"...til slutt skrur det seg til og blir både spennende og interessant."
Leif Ekle, NRK P2Mørke dager
"Men Bauer skriver sterkt, og makter å få frem både det uhyggelige, det trivielle og det tragiske, og ikke minst den bisarre humoren i katastrofene som utfolder seg"
Ola A. Hegdal, Dagens NæringslivMørke dager
"Men dersom du først godtar de - skal vi si faglige - premissene, fungerer Mørke dager utmerket og ender i et klimaks som gjør at boka tåler å leses en gang til på jakt etter alle skjulte spor og hint som vi mistet første gangen."
Jarle Natland, Stavanger AftenbladMørke dager
"«Møke dager» er en mørk og dyster kriminalroman. Likevel velskrevet og med mennesker som står fram som levende og troverdige. Etter hvert skrider handlingen fram mot en løsning som er svært overraskende, ja, nesten ikke er til å tro, men likevel logisk (...) Den britiske kriminalforfatteren er kommet for å bli."
Kjell Einar Øren, Haugesunds AvisMørke dager
"Det er en original, og samtidig rystende historie Belinda Bauer bretter ut i sin suksessombruste debutroman, svart som tittelen Blacklands (...)et must i påskesekken!"
 
Knut Faldbakken, VGBlacklands
"Den er en fulltreffer, og rammer leseren midt i mellomgulvet. Et virkelig knyttneveslag av en kullsvart historie. Debutromanen viser Bauers uomtvistelige talent som kriminalforfatter. Original og solid litterært håndverk. Rett og slett en praktroman."
 
Kjell Einar Øren, Haugesunds AvisBlacklands
"Dette er en stemningsfull`og annerledes krim om følger av en forbrytelse."
 
Monika Nordland Yndestad, BergensavisenBlacklands
(...) en både original og rystende spenningsbok av høy litterær kvalitet."
 
Ole Jacob Hoel, AdresseavisenBlacklands
"Blacklands er i lange partier besettende lesning, og det på flere plan. Styrt av en lavmælt sensibilitet etablerer debutant Bauer et romanunivers befolket av mangefasetterte, bevegelige karakterer, og hun er så språklig velutrustet at hedelandskapet som forsyner handlingen med en trykkende melankolsk-tåkete atmosfære, får et nærmest kjødelig preg."
Pål Gerhard Olsen, AftenpostenBlacklands
"Blacklands er hennes første kriminalroman og hun er den første debutanten på snaue 40 år som har vunnet den prestisjefylte britiske krimprisen «Gold Dagger» og det er bare å slå håndflatene sammen og applaudere. Blacklands er rett og slett en bok du ikke klarer å legge fra deg."
Helge Kjøniksen, Moss AvisBlacklands
"Belinda Bauer har skrevet en kort, litterær krim det er vanskelig å legge fra seg, til tross for det ubehagelige innblikket i seriemorderens indre."
Ola A. Hegdal, Dagens NæringslivBlacklands
"Originalt og tettpakket med stemning, en höjdare av den svarte sorten."
Bergens TidendeBlacklands
Bibliografi

2016 - Den synske

2016 - Den synske

2016 - Sannheten om livet og døden

2016 - Som fortjent

2016 - Mørke dager

2016 - Nysgjerrigper

2016 - Blacklands

2015 - Sannheten om livet og døden

2014 - Nysgjerrigper

2014 - Mørke dager

2014 - Nysgjerrigper - reklamepocket

2013 - Blacklands

2013 - Som fortjent

2012 - Mørke dager

2011 - Blacklands