Arnaldur Indridason
© Photo by Gassi

Arnaldur Indridason

Arnaldur Indridason er født i 1961. Han har har studert historie ved universitetet i Reykjavik og skrevet en avhandling om islandsk film, men det er som krimforfatter han er mest kjent. I to år på rad fikk han Glassnøkkelprisen. I 2005 ble hans bøker hedret med den engelske krimprisen Golden Dagger, som gis til årets beste krimbok på engelsk og den svenske Martin Beck-prisen.

I 2004 kom han for første gang ut på norsk med romanen Myren. Etterforskeren Erlendur Sveinsson har vært gjennomgangsfigur i de fleste av kriminalromanene til Indridason, men de siste årene er det kommet bøker med nye etterforskere.

Oversikt over alle tilgjengelige utgivelser i serien om Erlendur Sveinsson finner du her.

Oversikt over serien om Flovent og Thorson finner du her.

Oversikt over serien om Konrad finner du her.

Titler i salg

Viser 1 - 40 av 90

Anmeldelser

"Det er mesterlig utført, og blant flere ting her som hever denne boka over gjengs krimlitteratur."

Ole Jacob Hoel, AdresseavisenFluktruten

"Arnaldur Indridason har skrevet en innsiktsfull kriminalroman som engasjerte meg som leser. Tidsbildene er flotte, menneskeskildringene veldig gode og det islandske lynnet og klima er ligger som et bakteppe gjennom hele handlingen. "

Tine Sundal, Tine sin bloggFluktruten

"Det er mesterlig utført, og blant flere ting her som hever denne boka over gjengs krimlitteratur."

Ole Jacob Hoel, AdresseavisenFluktruten

"Arnaldur Indridason har skrevet en innsiktsfull kriminalroman som engasjerte meg som leser. Tidsbildene er flotte, menneskeskildringene veldig gode og det islandske lynnet og klima er ligger som et bakteppe gjennom hele handlingen. "

Tine Sundal, Tine sin blogg - litteratur, kultur og tur (blogg)Fluktruten

"Arnaldur Indriðason gjør det igjen. Han har fått en ny litterær vår med bøkene om Thorson og Flovént. personskildringer(...) saktegående krim helt uten sadistiske voldsutskeielser og engasjement i samfunn i endring kan ingen ta fra Arnaldur Indriðason. Du som koblet deg på ham fra «Myren» og utover vil ikke bli skuffet."

Jarle Natland, Stavanger AftenbladSkumring

"(...)en meget godt komponert, meget godt tenkt og meget godt skrevet krimroman."

Ole Jacob Hoel, AdresseavisenSkumring

"Holder grepet på sine lesere. For ikke å snakke om den uhyre spennende jakten på en morder. Den fenger virkelig."

Per- Magne Midjo, Trønder-AvisaGlemt

"GLEMT er den beste boka til Indridason siden hans to første krimbøker, som begge ble belønnet med Glassnøkkelen for beste nordiske krim."

Ole Jacob Hoel, AdresseavisenGlemt

"Begge de to første krimbøkene til Indridason ble sensasjonelt nok belønnet med Glassnøkkelen for beste nordiske krim. "Glemt" er fullt ut på høyde med dem både som krimmysterium og litterær perle.."

Jarle Natland, Stavanger AftenbladGlemt

"Med stor innsikt og betydelig innlevelse skaper Arnaldur Indridason en krim som favner vidt. Intensiteten og spenningsfaktoren i stoffet får selv trauste, tradisjonelle politimenn inn i et dramatisk landskap som gjør dem gjennom arbeid og sivil hverdag til helter og forbilder for kommende generasjoner."

Jon Terje Grønli, GjengangerenSkumring

"Det var en sann fryd å lese denne boka. Som de andre krimbøkene den prisbelønte Arnaldur Indridason har skrevet, gir den så gode personskildringer at du synes du blir litt kjent med personene. Og når både steder på Island og typiske islandske navn er med, har du i timene du har lest boka nærmest vært på Sagaøya."

Runa Ugstad Andenes, AndøypostenGlemt

"I sin tolvte bok på norsk fortsetter Arnaldur Indriðason med det han behersker aller best: Å skrive spenningshistorier lagt til dagens Island, men med lange tilbakeblikk til en annen tid."

Sindre Hovdenakk, VGSkuggasund

"Og gjennom sin nøkterne, men både spennende og dyptgående form og stil, viser igjen Indridason oss et menneskelig drama. "

Knut Holt, FædrelandsvennenTvekampen

"I denne saktegående fortellingen viser Indriđason nok en gang en egen evne til å knytte storpolitikk til intrikate forbrytelser. Med små effekter oguventede sjakktrekk, skaper han troverdig atmosfære."

Lars Helge Nilsen, Bergens TidendeTvekampen

"Melankolien har alltid gjennomsyret Indridasons romaner, slik også her. Men dessuten er krim-elementet tydeligere enn i de siste bøkene og Indridason generelt i storform. Slik at «Tvekampen» blir en av de sterkeste krimbøkene islendingen har levert og en personlig Indridason-favoritt for meg."

Jarle Natland, Stavanger AftenbladTvekampen

(...)en av kriminallitteraturens mest originale og på sitt beste; mest lesverdige serier. (...) Hjemstavn er en helt uvanlig god kriminalroman.

Leif Ekle, NRK, P2Hjemstavn

"En uvanlig kriminalroman, bl.a. fordi hendelsen som etterforskes er så gammel. Drivkraften er egen nysgjerrighet snarere enn å få noen straffet."

Asbjørn Ringen, Gudbrandsdølen DagningenHjemstavn

"For den som er fascinert av Island er Indridasons bøker flott lesning i sin autentisitet. Forfatteren av «Myren» fra 2004 og åtte andre kriminalromaner som er oversatt til norsk, holder samtidig med «Hjemstavn», kortene deilig tett til brystet. Her nytter det ikke begynne å gjette før man er godt inne i historien ..."

Trine Styve Varlo, Haugesunds AvisHjemstavn

"Indridason skriver krim som få andre nordiske forfattere. Det er ett eller annet urnordisk, eller kanskje helst islandsk, over måten han fremstiller sine figurer og stemningene han skaper. (...) Denne gangen gjør han få feil og med en avslutning som kan tolkes på flere vis, er det i det minste håp om at den siste Erlendur-boken ikke er skrevet."

Pål Andreassen, Moss AvisHjemstavn

"Vår islandske venn fortsetter med det han behersker aller best: å skrive spennende historier med utgangspunkt i menneskenes uendelige evne til å ødelegge hverandre."

Sindre Hovdenakk, VGAnger

"Indridasons grep med på veve plottet inn i tiden rett før finanskrisen nesten knekket Island, er et genialt krydder. På sedvanlig vis dras etterforskningen inn på de snodigste, men likevel troverdige veier."

Per-Magne Midjo, Trønder-AvisaAnger

"I Anger møter vi en Arnaldur Indridason på sitt aller, aller beste. Jeg satte også stor pris på å bli mer kjent med Sigurdur Oli. Dette er topp krim og en bok jeg anbefaler på det sterkeste."

Peter Ohlsson, Leserglede.comAnger

"Men like sikkert som den islandske forfatteren er kanskje den ypperste av de ypperste innen sjangeren i Norden, er Anger en litterær bauta."

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen DagningenAnger

"Vi setter med glede et utropstegn ved denne utgivelsen. For dette er en knakende god og spennende krim-roman med et alvorlig bakteppe."

Kjell Moe, KulturspeiletAnger

"Flotte typeskildringer og en tett intrige er med på å skape en helstøpt krimfortelling fra Island."

Sindre Hovdenakk, VGIrrganger

"Du vet hva du får med Indridason, solid krimhåndverk og mennesker som sliter med dypdykk i mørket."

Ann Kristin ødegård, BergensavisenIrrganger

"Glimrende krimroman der Erlendur leter i fortida."

Kurt Hanssen, DagbladetFjellet

"Arnaldur Indridason skriver særegne og betagende krimbøker – det gjelder også Fjellet."

Leif Ekle, NRKFjellet

"Nytt kapittel i framifrå islandsk seriekrim "

Lars Helge Nilsen, Bergens TidendeFjellet

"Arnaldur Indridason bekrefter sin posisjon som Nordens krimkonge.....Indridasons store styrke som kriminalforfatter er å sannsynliggjøre sine figurers personligheter, valg og ambisjoner. Han tar helter, skurker og grå hverdagsslitere ut av de brune pappklisjeenes verden. Det er noe rotfast og hverdagslig ekte over Indridasons romaner."

Kjetil Wold, Stavanger AftenbladFjellet

"Men så funker det hele over all forventning eller rettere: Opp mot den store forventning vi har til denne høyt verdsatte krimforfatteren."

Ivar Olstad, Gudbrandsdølen DagningenFjellet

"Romanen er godt tenkt, godt komponert og godt skrevet. En blir ikke dum av å lese den, heller."

Ole Jacob Hoel, AdresseavisenFjellet