Alyson Richman
© Foto: Jeanine Boubli

Alyson Richman

Alyson Richman har skrevet til sammen sju romaner, og Skyenes hemmelighet er hennes femte på norsk, etter Hele livet på en dag, En himmel av brev, Et hav av minner og Timer av fløyel. Bøkene hennes fins på tjue språk, og Hele livet på en dag skal bli film. Hun bor på Long Island, New York, sammen med ektemannen og to barn.

Titler i salg

Viser 1 - 20 av 20

Anmeldelser

«En utsøkt historie (…) som vil få mye ros og gi forfatteren mange nye lesere.»

Washington Independent Review of BooksSkyenes hemmelighet

«Med sin lyriske prosa og sin overbevisende historie, er denne boken skreddersydd for lesesirkler.»

«Richman har skrevet en fengslende samtidsroman om uventede vennskap og om å leve fullt og helt.»

Library JournalSkyenes hemmelighet

«En skjellsettende roman … Richmans tanker om hvordan lærer og elev kan lære av hverandre, har resultert i en hjertevarm fortelling.»

Publishers WeeklySkyenes hemmelighet

«Skyenes hemmelighet er en gripende fortelling om hvordan én person kan endre livet vårt.»

«En følsom, fengslende og vellykket fortelling om forholdet mellom en omsorgsfull lærer og en elev med spesielle behov.»

Jamie Ford, forfatter av Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt, (blurb fra forfatter Jamie Ford)Skyenes hemmelighet

«En historie om familiebånd, sorg og håp – en historie som minner oss på at det er ikke hvor lenge vi lever, men hvordan vi lever som betyr noe. Den vakre og velskrevne slutten kommer til å lokke fram tårene.»

Lisa Wingate, forfatter av Barna fra elven, (blurb fra forfatter Lisa Wingate)Skyenes hemmelighet
«En hjerteskjærende historie om tap og kjærlighet hos mennesker som er påvirket av krig og politiske omveltninger.»
Library JournalEt hav av minner
«En fascinerende undersøkelse av de fengslene mennesker skaper for seg selv, om hvordan man venner seg til lidelse og hvordan befrielsen til slutt virker like smertefull som fangenskapet. Dette er en ambisiøs utforskning av politiske og personlige kamper.»
Publishers WeeklyEt hav av minner
«(…) en kompleks og gripende fortelling.»
Wall Street JournalEt hav av minner
«Dette er en uforglemmelig og vakker bok.»
Min bok- og malebloggEn himmel av brev
«Det var en skjønn historie som helt sikkert kommer til å bli lest av mange, (…)».
Tine sin bloggEn himmel av brev
«Denne romanen tok meg med storm omtrent fra aller første side, jeg hadde ikke lest mange sidene før jeg var så inne i fortellingen at det omtrent var plett umulig å legge fra seg boken før den var lest ferdig. Romanen er veldig godt skrevet og det er et godt driv hele veien.»
Beathes bokhylleEn himmel av brev
«Denne fantastiske historien kommer til å henge ved meg lenge.»
 
Tine Sundal, tinesundal.blogspot.noHele livet på en dag
«Hele livet på en dag er en bok jeg ikke klarte å legge fra meg før siste side var lest. Slike bøker er som uventede gaver og jeg kjenner et lite stikk av misunnelse til deg som skal lese den for første gang. Gled deg!»
 
Solgunn, solgunnsin.blogspot.noHele livet på en dag
«Derfor skal du lese denne boken: Fordi disse to menneskenes livshistorier, som renner gjennom sidene som to parallelle elveløp, vil røre deg og få deg til å sluke kapittel etter kapittel.»
Kjersti Moen, Norsk ukebladHele livet på en dag
Les tre sider, og du får gåsehud. Helt sant!
Liv Gade, FamilienHele livet på en dag
«En sterk og gripende bok som var vanskelig å legge fra seg, og jeg innrømmer gjerne at det ikke var lett å holde tårene unna flere ganger. Anbefales varmt!»
Med bok og palett, medbokogpalett.blogspot.no/Hele livet på en dag
"Dette er en skikkelig pageturner som blir slukt i et eneste stort jafs og selv om det er en lettlest roman, så sitter historien i en god stund etter at siste ord er lest." "Denne er en av mine favoritter så langt i år og skulle jeg gitt den terningkast så hadde det blitt full pott fra meg." "Forfatteren har en unik evne til å skildre kjærligheten mellom mennesker."
Beathe, beathesbokhylle.blogspot.noHele livet på en dag
"Årets desidert beste leseopplevelse så langt! En fantastisk sammensatt og velkomponert, engasjerende og uforglemmelig historie. Jeg kan ikke tenke meg denne ikke skulle passe for- anbefales til alle og enhver! " "Skildringene er svært troverdige og et rikt og sammensatt persongalleri gjør fortellinga levende, rystende, fylt av både kjærlighet og ondskap. Her vekkes leserens engasjement fra første til siste side-og da siste side lest, ønsker man seg minst et par kapitler til."
Berit B. Lie, beritbok.blogspot.noHele livet på en dag
«Boken er veldig fin, viktig og svært rystende. Vi har lest om de umenneskelige handlingene som ble utført under krigen før, og vi kommer til å lese det igjen. Likevel slutter det ikke å sjokkere. Kjærlighetshistorien om Josef og Lenka ligger som en fin ramme rundt. Boken er velskrevet, noen ord og uttrykk er velbrukte, mens andre er så nydelige at de gjør mer enn opp for det.»
Les mye, lesmye.blogspot.noHele livet på en dag
"Godt skrevet, troverdig historie, og hovedpersoner som vi kan like og identifisere oss med. Anbefales på det varmeste!"
Jeg leser, jegleser.blogspot.noHele livet på en dag
«Denne vakre, hjerteskjærende og gripende romanen utforsker den første kjærlighetens kraft og menneskets overlevelsesevne.»
«Tragedie og håp, kjærlighet og tap og evnen til å holde ut blir her utforsket gjennom Richmans grasiøse skrivestil og sterke karakterer.»
«Også i denne romanen henter Richman inspirasjon fra kunsten, og hun levendegjør den spennende historien ved å bruke uttrykksfulle detaljer. Hennes sterke skildringer av holocausts grusomheter gir enorm styrke til Lenkas erfaringer, og gjør hennes gjenforening med Josef desto mer smertefull.»
Publisher’s WeeklyHele livet på en dag
«Les den hvis du vil ha en altoppslukende bok med en sterkt bevegende kjærlighetshistorie satt mot historiske kulisser.»
Bokelskerinnen, bokelskerinne.blogspot.noHele livet på en dag