Aravind Adiga
© Foto: Akash Shah

Aravind Adiga

ARAVIND ADIGA ble født i Madras i 1974, og har siden den gang bodd i India, Australia, USA og Storbritannia. Han bor for tiden i Mumbai. For debutromanen Hvit tiger ble Adiga tildelt den ærefulle Man Booker-prisen i 2008. Samme år kom boken ut på norsk. I 2010 kom Mellom attentatene, en fortelling om en by og menneskene den rommer, og i 2012 Sistemann i tårnet, om byfornyelse og en hensynsløs bolighai, som drømmer om å skape et nytt Shanghai i Mumbai.

Anmeldelser

"Adiga gir et overbevisende og sammensatt bilde av menneskenaturen med skarp sosial observasjon. (...) en så energisk, skarp, sint og underholdende fortelling lagt til et skremmende, fascinerende og myldrende sted på jorden."
 
Mari Nymoen Nilsen, VGSiste mann i tårnet
"Indiske Aravind Adiga (1974) er en dreven forfatter som vet hva han gjør, og en som kan turnere et stort persongalleri via et mylder av stemmer og synsvinkler i et kaotisk miljø (...) Språket er konkret; det som er av bildebruk, er effektivt."
Jan Askelund, Stavanger AftenbladSiste mann i tårnet
"Aravind Adigas første roman «Hvit tiger» skaffet ham mye kjeft fra høyere hold i hjemladet India. Mens framstillingen av kastesamfunn, korrupsjon og kriminalitet ble belønnet med Man Booker-pris, mye ros og stort salg i vest. Nå foreligger Adigas bok nummer to; Siste mann i tårnet. Også den er sterk lesning."
Leif Ekle, NRK P2Siste mann i tårnet