Randa Abdel-Fattah

Randa Abdel-Fattah

Omtale

Randa Abdel-Fattah er advokat og tjueseks år gammel. Ser hodet mitt stort ut med denne? er hennes første bok, og som romanens heltinne har hun sine egne identitetsbindestreker å slite med, som australskfødt muslimsk-palestinsk-egyptisk sjokoladeavhengig. Randa vokste opp i Melbourne, men bor nå i Sydney, der hun er aktiv i det fellesreligiøse samfunn et. Hun deltar også i palestinske menneskerettskampanjer og det australsk-arabiske råd.

Anmeldelser
”Boken har et politisk engasjement, men er først og fremst rørende og underholdende (…) Når det dramatiske behovet er dekket, og hovedpersonene har nådd sine mål, klarer forfatteren og holde på spenningen og utdype konflikten (…) Forfatteren tørr å være både sentimental, sint og glad, og fortellingen lever.”
Jostein Andresen Ryen, Barnebokkritikk.noGater uten navn
"Denne boka anbefales på det sterkeste. Den er utrolig godt skrevet!"
Tiril Haug Johne (14) , Aftenposten, Si; DGater uten navn
"”Ser hodet mitt stort ut med denne?” er en morsom og nydelig historie om Amals begivenhetsrike verden. Boka er humoristisk og godt skrevet. Den tar for seg alle de vanlige pubertetsproblemene som baksnakking, usikkerhet, identitetsspørsmål og ikke minst kjærlighet på en morsom men samtidig alvorlig måte."
 
Therese Pedersen, Gjesdalbuen