Annechen Bahr Bugge er sosiolog (dr.polit.) og forsker ved Forbruksforskningsinstiuttet SIFO, OsloMet - Storbyuniversitetet. Hun har i en årrekke forsket på problemstillinger knyttet til mat og spisevaner.
«Bahr Bugge har gjort et fremragende arbeid med boka som beskriver Norge fra 1500-tallets vassgraut, via poteten, til dagens Grandiosa- og posesuppesamfunn. [...] Herved anbefalt!»
«... og det er litt av et koldtbord hun serverer. Det er en enorm detaljrikdom! [...] Boka er rikt illustrert, med mange fine bilder, og også de forteller om mathistorien vår.»
«... en solid og forbausende lettlest historiebok om norske spisevaner gjennom 500 år. [...] Boka kan nytes i små eller store porsjoner eller brukes som et oppslagsverk. Selv har jeg hatt stor glede av ordlistene, som viser når nye matord kom i bruk.»
«Her er det mye interessant og underholdende om norsk matkultur og tradisjoner, fra bondekost til bykost, fra sparsomme råvarer til halvfabrikata og ferdigmatens inntog. Forfatteren vil med boka gi en dypere forståelse for hvorfor vi spiser som vi gjør her på bruket, og det får hun til. [...] En fin julegave!»
«Hvis man interesserer seg for kultur og historie, så er mad og spisevaner en usædvanlig righoldig kilde til information. [...] jeg [...] vil opfordre Apollons læsere til at udvælge sig og læse mindst tre af bogens kapitler...»