En politiskt og håpefull diktsamling

VÅRS av Amalie Kasin Lerstang

Amalie Kasin Lerstang (født 1988 på Notodden) debuterte i 2014 med romanen Europa, som hun mottok Tarjei Vesaas debutantpris for. Samme år fikk Lerstang Saabye Christensen-stipendiet for debutromanen. Foto: Kristine Helliesen

Amalie Kasin Lerstang mottok Tarjei Vesaas debutantpris for Europa som kom ut i 2014, nå er hun ute med ny diktsamling, Vårs.

Vårs er en politisk og håpefull diktsamling fra Notodden. Her står 1.mai-togets faner side om side med rånerbilers senka understell, osteboller og jenter som lukter røyk. Vårs er en energisk samling om identitet, sosial arv, klassespørsmål og hvordan stedet man kommer fra, både det geografiske og det personlige, former ens blikk på omverdenen.

«Vårs er humoristisk og tøff og utadvendt. Lerstang vil ha deg til å le, og hun klarer det.» Ingunn Økland, Aftenposten

«[...] en kampklar hyllest til Notoddens industrihistorie.»
Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet

Les også:

Vesaas’ debutantpris-vinner Amalie Kasin Lerstang ute med ny politisk diktsamling

Vesaas-foredraget av Amalie Kasin Lerstang

 

når fabrikkene ble større

ble vi større

ble bevegelsene mulige

streikene synlige

ropene om hjelp hørt

når mitt hjerte slår, skriker det tødd life

Vinner av Tarjei Vesaas debutantpris 2014

Europa

En ung kvinne finner ut at ekskjæresten har skrevet en bok om henne. For å slippe unna problemene reiser hun til en ikke-navngitt storby. I et kriserammet Europa starter hennes søken etter et fellesskap blant hardt prøvde mennesker.

«[...] en riktig fin debut, fra en forfatter jeg gjerne leser mer av. Lerstang har skapt et engasjerende rom å være i, hvor empatien for det litt numne jeget gradvis vokser seg større.»
Ingrid Melfald Hafredal, Klassekampen