
Rakefisk
Astri Riddervold
Av Astri Riddervold, Halvor Heuch, 2006, Heftet
Ny utgave av den eneste boka på markedet om en av norsk kjøkkens mest spesielle råvarer, nemlig rakefisk.
"Slow-food" er blitt et begrep i vår tid, og er nærmest en beskyttelse mot at byråkrati og sikkerhetsforskrifter skal utradere deler av den gode, gamle europeiske matkultur. Rakefisk er "slow-food". Det er en matvare som trenger både modningstid og fagkunnskap i form av lange tradisjoner.
Fri frakt på bestillinger over 299,-
Astri Riddervold er en av landets absolutt ledende fagfolk på norske mattradisjoner og matkultur. Det var opprinnelig hennes magistergradsavhandling i etnologi som dannet utgangspunkt for boken Konservering av mat, som utkom første gang i 1993.
Astri Riddervold har i en årrekke drevet forskning, studier, kurser og foredrag om våre matkonserveringstradisjoner. Hennes unike bakgrunn som både kjemiker og etnolog er uovertruffen i denne sammenheng.