
Drikkeskikker
Astri Riddervold
Laster...
Laster...
Kulturhistorisk kokebok
Av Astri Riddervold, Halvor Heuch, 2006, Heftet
Ny utgave av den eneste boka på markedet om en av norsk kjøkkens mest spesielle råvarer, nemlig rakefisk.
"Slow-food" er blitt et begrep i vår tid, og er nærmest en beskyttelse mot at byråkrati og sikkerhetsforskrifter skal utradere deler av den gode, gamle europeiske matkultur. Rakefisk er "slow-food". Det er en matvare som trenger både modningstid og fagkunnskap i form av lange tradisjoner.
Astri Riddervold er en av landets absolutt ledende fagfolk på norske mattradisjoner og matkultur. Det var opprinnelig hennes magistergradsavhandling i etnologi som dannet utgangspunkt for boken Konservering av mat, som utkom første gang i 1993.
Astri Riddervold har i en årrekke drevet forskning, studier, kurser og foredrag om våre matkonserveringstradisjoner. Hennes unike bakgrunn som både kjemiker og etnolog er uovertruffen i denne sammenheng.
Fri frakt på bestillinger over 349,-