
Lutefisk
Jahn Otto Johansen
Av Jahn Otto Johansen, 2011, Innbundet
Å spise lutefisk er en gammel tradisjon som i våre dager er kommet til ny heder. Denne boken er beregnet på lutefiskelskere som vil vite mest mulig om dette fenomen, og som kaller oss til festlig lag på restauranter og i hjemmene noen hektiske høstmåneder hvert år. Dette er også boken for dem som vil prøve denne tradisjonen for første gang.
Vi følger råvaren, fra torsken blir fanget ute på havet, via tørking på hjell i det gunstige nordnorske klima, til tørrfisken ender opp i små og store lutebaljer over det hele landet - for så å gjenoppstå som herlige måltider med eller uten allskens tilbehør.
Fri frakt på bestillinger over 299,-
Jahn Otto Johansen ble født 3. mai 1934 i Porsgrunn. Han begynte som freelancejournalist i Porsgrunns Dagblad i 1949. Etter artium i 1953 og vant han (med Brüsseltur som premie) Den norske atlanterhavskomites essaykonkuranse, Deretter flyttet han til Oslo der han ved siden av studier arbeidet for Varden. Dessuten var han med i redaksjonene til Credo og Epoke og var redaktør av Universitas.
Fra 1956 arbeidet Jahn Otto Johansen som utenriksmedarbeider i Morgenposten. Etter eksamen i geografi og etnografi tok han Forsvarets russiskkurs. Han var Rockefeller-fellow 1961-62 med studier i Warszawa, Moskva og USA, der han underviste et seminar på The American University i Washington D.C.