Tenk deg at du går rundt i et mørkt rom med en lommelykt. Du kan peke den i retninger og lyse opp mange forskjellige ting, men hvis dere er mange, med mange lommelykter, så ser alle enda litt bedre. I denne boka skriver filosof Einar Duenger Bøhn om hva som skjer når vi tenker sammen. Hva er en god diskusjon, et godt argument og god kritikk? Svarene får du i denne boka.
Tenk deg at du går rundt i et mørkt rom med en lommelykt. Du kan peke den i retninger og lyse opp mange forskjellige ting, men hvis dere er mange, med mange lommelykter, så ser alle enda litt bedre. I denne boka skriver filosof Einar Duenger Bøhn om hva som skjer når vi tenker sammen. Hva er en god diskusjon, et godt argument og god kritikk? Svarene får du i denne boka.
179,-
Sendes umiddelbart
Ved kjøp av digitale produkter gjelder ikke angrerett. Lydbøkene og e-bøkene lagres på Min side under Digitale produkter, hvor man enkelt kan laste dem ned.
Einar Duenger Bøhn har doktorgrad i filosofi og er professor i filosofi ved Universitetet i Agder. Han underviser og forsker innen metafysikk, teknologiens filosofi, kunstens filosofi, og etikk. Han har skrevet flere bøker, og står bak en rekke podcaster som formidler filosofi til et bredt publikum.
Produktinformasjon
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2024
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202855161
Kategori: Norsk sakprosa for voksne, Høyere utdanning, Kultur, religion, kunst, Samfunn og debatt, Populærvitenskap
Anmeldelser
«Den nyeste boken, Kunsten å tenke sammen, er en liten og god bok. Den drøfter kunsten å diskutere, å argumentere, og å kritisere. I tillegg er det en del formell logikk, som er til nytte for oss når vi ønsker å begrunne hvorvidt påstander er sanne eller usanne. [...] Bøhn viser hvor viktig saklighet er i møte med uenighet. Det bringer diskusjoner fremover mot sannhet, men det gir oss også følelse av mening. Derfor er jeg enig med Bøhn i at hans bok er viktig.»
Minerva
«Bøhn skriver friskt og lett om et stoff som en gang var ex.phil.-pensum, men som i mindre grad er det nå. Han baker det inn i en fortelling, slik at det blir artig å følge med.»