I den samme bygården der Reneé var portnerkone og den arrogante matkritikeren i "Pinnsvinets eleganse" ble båret ut - død, møter du nettopp Pierre Arthens, gourmet av ypperste klasse. Han venter på døden, men bryr seg lite om det. Pierre har det travelt i sin søken etter denne ene vidunderlige smaksopplevelsen som han vet stammer fra en eller annen gang i oppveksten. Han dykker ned i barndommens gryter, lever seg inn i dufter og smaker, og forsøker intenst å mane fram dette ene lykkelige øyeblikket. Og finner det til slutt.
I den samme bygården der Reneé var portnerkone og den arrogante matkritikeren i "Pinnsvinets eleganse" ble båret ut - død, møter du nettopp Pierre Arthens, gourmet av ypperste klasse. Han venter på døden, men bryr seg lite om det. Pierre har det travelt i sin søken etter denne ene vidunderlige smaksopplevelsen som han vet stammer fra en eller annen gang i oppveksten. Han dykker ned i barndommens gryter, lever seg inn i dufter og smaker, og forsøker intenst å mane fram dette ene lykkelige øyeblikket. Og finner det til slutt.
Om forfatterenProduktinformasjon
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282200271
Antall sider: 135
Originaltittel: Une gourmandise
Oversatt av: Eve-Marie Lund
Kategori: Romaner, Oversatt skjønnlitteratur for voksne, Romaner
Muriel Barbery (f. 1969) er en fransk forfatter og lærer. Hun ble født i Marokko, men vokste opp i Frankrike og studerte senere filosofi. Barbery debuterte med romanen Gourmeten i 2000 (på norsk i 2010), og fikk sitt store internasjonale gjennombrudd i 2006 med boka Pinnsvinets eleganse (oversatt til norsk i 2008). Den vant den franske bokhandlerprisen samme år og ble en bestselger i en rekke land. Barbery har bodd i Kyoto, Amsterdam og Paris og holder nå til på den franske landsbygda.