
Klippfisk
Christian Larris Honstad, Frode Kristensen, Arnt Steffensen
Av Arnt Steffensen, 2021, Innbundet
52 cocktailer, én for hver fredag i året
Fredagscocktail gir deg 52 cocktailer, noen klassikere, noen mer ukjente, noen av nyere dato, noen uten alkohol. Alle med en historie, en munter anekdote eller rene funfacts. Cocktailene er ikke tidkrevende eller kompliserte å lage, og du trenger ikke mer utstyr enn en sitronpresse, tesil og et stort glass, selv om det kan være lurt å skaffe seg en cocktailshaker. Alle cocktailene har ingredienser som er enkle å få tak i. Hvorfor ikke lage en cocktail hjemme for å feire at helgen starter, eller gjøre litt ekstra ut av at vennene samles?
Arnt Steffensen er kokk og har lang fartstid som kjøkkensjef. Han har tidligere skrevet Cognacboka, Akevittboka og En smak av norsk kultur.
«Kunnskapsrikt, morsomt og ikke minst inspirerende, med gode historier og enda bedre tips til klassiske og nye cocktailer – som i grunnen kan drikkes på alle ukens dager.» Erik Valebrokk, kulturjournalist
52 cocktailer, én for hver fredag i året
Fredagscocktail gir deg 52 cocktailer, noen klassikere, noen mer ukjente, noen av nyere dato, noen uten alkohol. Alle med en historie, en munter anekdote eller rene funfacts. Cocktailene er ikke tidkrevende eller kompliserte å lage, og du trenger ikke mer utstyr enn en sitronpresse, tesil og et stort glass, selv om det kan være lurt å skaffe seg en cocktailshaker. Alle cocktailene har ingredienser som er enkle å få tak i. Hvorfor ikke lage en cocktail hjemme for å feire at helgen starter, eller gjøre litt ekstra ut av at vennene samles?
Arnt Steffensen er kokk og har lang fartstid som kjøkkensjef. Han har tidligere skrevet Cognacboka, Akevittboka og En smak av norsk kultur.
«Kunnskapsrikt, morsomt og ikke minst inspirerende, med gode historier og enda bedre tips til klassiske og nye cocktailer – som i grunnen kan drikkes på alle ukens dager.» Erik Valebrokk, kulturjournalist
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager
Fri frakt på bestillinger over 299,-
«Boka er både velskrevet og underholdende, og vil ganske sikkert være et funn for mange.»
« (...) en bok for deg som er glad i god mat og drikke, og som har lyst til å utvide repertoaret litt.»
«Boka inneholder oppskrifter basert på alle de klassiske brennevinssortene og har i tillegg også et eget kapittel som omhandler Mocktails - altså gode drikker uten alkohol.»
SMAK magasinet nr. 2 / 2021 (et magasin til serveringsbransjen)
«En nydelig, gjennomført og velskrevet bok! Her finner du drinker som gjør fredagskvelden til ukas høydepunkt.»
Jan Vardøen, filmregissør og bartenderBlurb fra Jan Vardøen
«Å lage cocktailer er som å bake småkaker, skriver kokk og forbundsleder Arnt Steffensen i sin ferske bok «Fredagscocktail». Dermed er utfordringen sendt til landets sykehjem som har - eller planlegger - å etablere en pub for sine beboerne.»»»
Kjøkkenskriveren 2/2021
«En lekker designet drinkbok med godt språk og en lun, deilig humor.»
«En veldig god bok for folk flest og et flott bidrag til norsk drikkekultur.»
«(...) gjør cocktails tilgjengelig for folk flest.»
Mr Jensen form Norway (Facebook-side)
Arnt Steffensen er kokk og leder i Kost- og ernæringsforbundet i Delta, en fagforening for kokker og kjøkkenpersonell i offentlig sektor. Han er tidligere kantineleder og norgesmester i institusjonskokkfaget. Kunnskap om all drikke og vin og brennevin er en viktig del av kokkeutdanningen, og Steffensen har skrevet flere bøker om brennevin og matkultur, som Fredagscocktail – fra Old Fashioned til Pornstar Martini og Fredagsmocktail – Virgin Mojito og andre alkoholfrie drinker. Han bor på Nordstrand i Oslo med sin familie.