Glem kjedelige middags-gjengangere og oppdag kjøttdeigens virkelige potensial. Denne boken er en hyllest til den ukompliserte hverdagshelten som har mettet generasjoner.
Nå kan du lære deg å spise kjøttdeig på en enda bedre, mer variert og mer bevisst måte. Her utforsker vi hele spekteret av kjøttdeig – lam, okse, kalv, svin, vilt, kylling og kalkun – og viser deg hvordan du maksimerer smakspotensialet i hver eneste variant.
I denne boken blir du tatt med på en smaksreise jorda rundt med oppskrifter fra alle verdens hjørner. Du får italienske klassikere, som bolognese akkurat som de lager den i Bologna. Amerikanske favoritter som den ultimate burgeren og en mac´n cheese med kjøttdeig alle vil elske. Det blir også nordiske tradisjonsretter som medisterkaker, tradisjonelle kjøttkaker i brun saus med stuet kål og en dansk millionbøf som virkelig lever opp til navnet. Turen går selvsagt også til Middelhavets magiske kjøttdeigrettermed gresk moussaka, pide, kjøttboller i harissasaus og marokkanske tajine. Det blir også en lang rekke smaksrike asiatiske godbiter som indiske keema pav, dumplings fra Østen, vietnamesisk bún chả og en herlig thailandsk pad kra pao. Vi kommer heller ikke utenom litt spice fra Sør-Amerika med herlige sprø empanadas og innovative taco-varianter.
Her handler det om matglede, kreativitet og å lage fantastiske retter med en ingrediens vi alle kjenner så godt. Vi tror Den store kjøttdeigboka blir din nye bestevenn på kjøkkenet!