Witre design (Innbundet)

En strikkers år

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202624590
Kategori: Strikking og håndarbeid og Quiz og hobbybøker
Omtale Witre design

Ida Wirak Trettevik har laget strikkeoppskrifter under navnet Witre Design siden 2018. Oppskriftene er først og fremst til damer, med innslag av barne- og herreplagg. Witre design - En strikkers år inneholder totalt 30 oppskrifter, der flere er nye og eksklusivt laget for denne boken.

Strikkede plagg er blitt viktig for mange i en tid med økt fokus på sakte mote og bærekraft. Klær en lager selv kan en tenke blir tatt ekstra godt vare på, ved at man velger materiale og farge man liker godt og ønsker å bruke over lengre tid, og fordi en som strikker vet hvor mye arbeid som ligger bak hvert plagg. En strikkers år er et resultat av dette. Et ønske om å strikke sin egen garderobe, med plagg for alle sesonger. Boken er laget gjennom et helt år, der bildene viser Ida og familien i kjente omgivelser i Oslo og etterhvert på nytt bosted på Engeløya i Nordland.

Til toppen

Om forfatter

Ida Wirak Trettevik har siden 2018 drevet Witre design, et nettsted med strikkede plagg. Witre Design er lokalisert på Grünerløkka i Oslo. Den første oppskriften designet under Witre Design ble lansert i april 2018. Ønsket har hele veien vært å skape et moderne uttrykk for strikkede plagg og design, og videre lage oppskrifter som inspirerer til å strikke sin egen garderobe – plagg for plagg. Klesplaggene som lages for hånd går inn under «slow fashion», der motivasjonen er å lage plagg i god kvalitet og med lang levetid, tilpasset den enkelte strikkers ønsker.

Hun har over 30 000 følgere på Instagram.