Vi bare kjører, så ser vi (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 112
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202579579
Kategori: Romaner
Omtale Vi bare kjører, så ser vi

Vi bare kjører, så ser vi skildrer under all den nøkterne hverdagsrealismen en av de vanskeligste prosessene for et ungt menneske: å bli seg selv.

Når Hurtigruta legger til kai en time hver kveld på vei nordover, samles folk på kaia. Ellers består hverdagene på tettstedet mye av tv-serier, skolebrød fra Shell og bilkjøring de to retningene veien går: mot fergeleiet eller brua. Hovedpersonen i debutromanen Vi bare kjører, så ser vi observerer oppmerksomt hverdagene slik de fremstår rundt henne. Barndomsvenninna Miriam hygger seg med tilværelsens repetisjoner, og kjæresten Jørn har fremtiden klar: når han ikke jobber i utenriksfart på sjøen, bygger han hus på tomta ved siden av mora. Hovedpersonen prøver også å være fornøyd med det livet hun lever. Hun har en bestevenninne, kjæreste, jobb på hotellet og familie på den andre siden av fjorden. Likevel finner hun ikke den samme tilfredsheten som de andre rundt henne virker å gjøre, og dissonnansen mellom hvem hun er og omgivelsene hennes blir stadig tyngre å bære.

Til toppen

Andre utgaver

Vi bare kjører, så ser vi
Bokmål Ebok 2018
Vi bare kjører, så ser vi
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Hilde Stålskjær Osen:

Anmeldelser Vi bare kjører, så ser vi

Lengselen mot det bortenfor Shell-stasjonen 27.01.2018

"(...) debuterer med strålende roman (...)"

"(...) nesten enestående."

"Less is more, lyder en gammel forfatterklisjé. Vi bare kjører, så ser vi er en slik roman. (Dessuten fri for klisjéer). Uten en gang å antyde hjertebank, begjær, savn, dragning mot alt mulig annet enn det som er innen rekkevidde, har debutanten lyktes godt i å anskueliggjøre den dype lengselen mot nettopp alt dette som er bortenfor kaia og Shellstasjonen, og som et hjerte er fylt av."

 
Fartein Horgar, Adresseavisen

Til toppen

Om forfatter

Hilde Stålskjær Osen (f. 1978) er utdannet regissør ved dokumentarlinjen på Den Danske Filmskole. Hun debuterte i 2018 med den kritikerroste romanen Vi bare kjører, så ser vi. For denne ble Stålskjær Osen også tildelt Saabye-stipendet. Fra nå av blir det lettere er hennes andre utgivelse. Hilde Stålskjær Osen er bosatt i Trondheim.