Velkommen til oss (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 232
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202452117
Kategori: Romaner
Omtale Velkommen til oss

Hvordan sørge i skyggen av en nasjonal sorg? I Velkommen til oss møter vi Arild og Sella, som på hver sine måter forholder seg til å ha mistet sønnen i en fergeulykke. Det er åtte år siden det skjedde, men etter 22. juli 2011 vekkes sorgen til live igjen. Velkommen til oss er en roman om menneskene som står i utkanten av den nasjonale katastrofen, men allikevel dras inn i det emosjonelle dragsuget. Den er også en kjærlighetshistorie om to mennesker som tvinges til å ta de valgene som holder dem i live.

Til toppen

Evjemo skriver gnistrende godt, ujålete, presist og nyansert
Adresseavisen

Andre utgaver

Velkommen til oss
Bokmål Ebok 2014
Velkommen til oss
Bokmål Heftet 2015
Anmeldelser Velkommen til oss

Glimrende. Igjen

"Evjemo skriver gnistrende godt, ujålete, presist og nyansert. Han skildrer tomrommet mellom mennesker. Avstanden. Den stille sorgen. Ensomheten. Fortvilelsen. Og han har en helt egen evne til å gjøre dette uten store fakter, men ved hjelp av rekvisitter vi alle kjenner(...) Men også kjærlighet, samhold og følelsen av å høre til. Det er ekte. Det er vesentlig. Og det er ført i pennen av en forfatter som framstår som noe av det ypperste norsk samtidslitteratur har å by på."

 
Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

"Sorgen er godt sett, med et klokt blikk, og ikke en linje for mye"

 
Guri Hjulstad, Trønder-Avisa
 
Mari Nymoen Nilsen, VG

"(...)en nennsom og vâr skildring av mennesker tynget av sorg, en sorg som, om den ikke fullstendig lammer dem, forandrer basisen og forholdet mellom dem og til seg selv. Med utgangpunkt i den traumatiske 22. juli på Utøya og i Oslo sentrum, skildrer Hofstad Evjemo her stillferdig og ømt hva det traumet vi alle på ymse vis er deltakere i, kan gjøre med noen få enkeltpersoner og familier, de nærmeste. Han gjør det ytterst diskret og indirekte."

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

Glitrende sorgprosa fra en av norsk samtidslitteraturs største talenter

"Det er sjelden man møter så god skrivekunst hvor nesten hver setning dirrer av estetisk nytelse og eksistensielt alvor."

Silje M. Stavrum Norevik, Bergens tidende

Lille land, store roman

"Når man stiller inn fokus på et manuelt kamera, kan det gå en liten iling gjennom fotografen akkurat idet alt i søkeren star i fokus. Det er den sammefølelsen man far av å lese romanene til Eivind Hofstad Evjemo. Alt som før var grøtete uklart eller helt oversett, står plutselig helt klart frem. Detaljer man aldri tidligere har lagt merke til, blir plutselig ikke bare synlige, men meningsladede.(...) et helt unikt blikk på veven av hverdagshendelser, praktiske detaljer og livshistorikk som dominerer våre liv."

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

"(...)Evjemo er lett på handa ved slike høve, og resultatet er ein sober tekst, skriven stilreint og klokt av ein forfattar som har evna til å leva seg inn i eit anna og eigentleg temmeleg utilgjengeleg sinn, og han lukkast med prosjektet sitt utan å ty til snarvegar, konstruksjonar eller flørting med lesarane."

Odd W. Surén, Dag og Tid

"Velkommen til oss rommer ingen dramatiske vendinger, ingen klisjeer,ingen karikerte personligheter. Dette er en stillfaren roman om å miste ogsørge; en roman som gjerne kan leses flere ganger."

Stine Okkelmo, KK

Til toppen

Om forfatter

Eivind Hofstad Evjemo (1983) kommer fra Levanger, men bor i Oslo.

For debutromanen Vekk meg hvis jeg sovner (2009) mottok han Tarjei Vesaas' debutantpris. For sin andre roman Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet (2012) mottok han Ungdommens kritikerpris og UT-Awards for "Årets bok" og "Årets trønderske forfatter". I 2016 kom Evjemos første diktsamling, Kvelningsminner, som mottok svært gode kritikker. I 2022 kommer romanen Den nye årstiden.

Eivind Hofstad Evjemo ble også kåret til en av de ti beste norske forfattere under 35 år av avisen Morgenbladet i samarbeid med Norsk Litteraturfestival.