Velferdsteknologi (Heftet)

- en ressursbok

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202536480
Kategori: Helse og sosialfag og Fagbøker
Fag: Helse- og sosialfag
Nivå: Akademisk
Omtale Velferdsteknologi

Denne fagfellevurderte antologien er en forskningsbasert ressursbok for alle som er interessert i å undersøke, forstå og delta i utvikling og innføring av velferdsteknologiske løsninger innenfor helse-, omsorgs- og velferdstjenestene.

Boken skal gi studenter, forskere og praktikere grunnlag for å kunne være kompetente og reflekterte deltagere i utviklings- og innføringsprosesser og til å sette verdier og sosiale konsekvenser i sentrum. Boken er organisert i to hoveddeler. Den første introduserer leseren for temaet og konteksten velferdsteknologi inngår i, og utruster leseren med teoretiske ressurser for metodisk arbeid med innføring av velferdsteknologiske løsninger. Den andre består av en rekke empiriske kapitler som presenterer resultater og diskuterer innsikter fra prosjekter med velferdsteknologi på ulike tjenesteområder.

Målgruppen for Velferdsteknologi er studenter på master- og doktorgradsnivå, ansatte i helse-, omsorgs- og velferdstjenester som står overfor utfordringen med å skulle vurdere velferdsteknologiske tjenesteløsninger, og forskere i det fremvoksende fagfeltet velferdsteknologi.

Til toppen

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Velferdsteknologi

Tverrfaglig og balansert om velferdsteknologi 16.05.2019

«Godt plassert i både forskning og empiri er denne boken en solid, akademisk innføring i velferdsteknologi.»

Ann-Chatrin Linqvist Leonardsen, Sykepleien.no

Til toppen

Om forfatter

Ingunn Moser er utdannet sosiolog og har en dr.art.-grad fra Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Hun er professor i sosiologi og i sosiale studier av vitenskap, teknologi og medisin. Forskningen hennes er konsentrert omkring bruk av kunnskap og teknologi i helse-, omsorgs- og velferdspraksiser.