Veiledningsmetodikk (Spiral)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Spiral
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202697235
Kategori: Fagbøker og Utdanningsvitenskap
Fag: Pedagogikk
Nivå: Akademisk
Omtale Veiledningsmetodikk

Veiledningsmetodikk 2. utgave er en metodebok i veiledningspedagogikk. Den presenterer en rekke metodiske og strategiske framgangsmåter som er av betydning for å få til en god og effektiv kommunikasjon i veiledningsarbeidet. Boken er utformet som en alfabetisk oppslagsbok med praktiske og instruktive råd. Den kan brukes i ulike sammenhenger hvor målet er å utvikle praktisk veiledningskompetanse. Målet med boken er å bidra til å utvide det veiledningspedagogiske repertoaret og skape betingelser for god veiledning.

Boken er skrevet for personer som har eller skal ha veiledningsoppgaver i yrkes- og utdanningssammenheng, og den henvender seg til veiledere, mentorer, coacher, rådgivere, praksisveiledere, instruktører, sosialarbeidere, terapeuter, trenere og ledere.

Til toppen

Flere bøker av Petter Mathisen og Rune Høigaard:

Du vil kanskje også like

Om forfatter

Petter Mathisen (f. 1958) er dosent i pedagogikk ved Universitetet i Agder og dosent II ved Høgskolen i Østfold og Høgskulen på Vestlandet. Hans faglige interesser knytter seg særlig til mentorskap, universitetspedagogikk og veiledning & teknologi i høyere utdanning. Mathisen har lang erfaring som veileder og mentor i offentlige og private virksomheter og har gjennom arbeid som foredragsholder, programansvarlig og forsker bred erfaring med veiledning i utdannings- og yrkessammenheng. Han har gitt ut flere bøker og publisert vitenskapelige artikler nasjonalt og internasjonalt innenfor feltet veiledning og mentoring.

Rune Høigaard (f. 1962) er professor i idrettsvitenskap ved Universitetet i Agder og professor II ved NTNU. Han er også fagansvarlig i idrettspsykologi ved Olympiatoppen Sør. Høigaard har lang erfaring med undervisning innenfor veiledning, coaching, gruppedynamikk og idrettspsykologi. I tillegg har han mange års erfaring med veiledning, teamutvikling og organisasjonsutvikling innenfor idrett og næringsliv. Hans primære forskningsfelt er gruppedynamikk, veiledning, coaching og ledelse i idrett. Han har publisert en rekke nasjonale og internasjonale vitenskapelige artikler og bøker.