tyngde av fallende skygge (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 56
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202236533
Kategori: Lyrikk
Omtale tyngde av fallende skygge

"tyngde av fallende skygge" er Kristian Hæggernes' debut. En på mange måter oppsiktsvekkende debut da forfatteren allerede viser et stramt poetisk språk og dikterisk særpreg.

Diktene beveger seg i spennet mellom det kosmiske (astronomiske) og det nære i form av en klaustrofobisk kroppslighet. Diktene kan handle om ensomhet. De kan handle om lengsel. De kan beskrive en søken etter mening. Diktene leker, utfordrer og setter tankene i spenn da de ulike bildenes kreativitet rykker og forrykker vante forestillinger.

tyngde av fallende skygge har tempraturer og Hæggernes har levert en klassisk, stram og senmodernistisk diktsamling.

Månens musikk er stillheten
når du tar cd-platen ut av spilleren
Speilbildet ditt i spiralen
du vet er der Gjennom et trilobittøye

ville solformørkelsene være hyppigere
og vare lengre Da hun gikk forbi
kjente du tykkelsen
i din egen nakkehud

Insektføtter trampet takten
til din sammentrekning

Til toppen

Anmeldelser tyngde av fallende skygge

Kristian S. Hæggernes plasserer seg midt i moderniteten når han skriver elegant om fluer som parer seg på en katt - midt i rundkjøringen.

 
Kjell Eriksson, Sarpsborg Arbeiderblad

Til toppen

Om forfatter

Kristian S. Hæggernes er født i Bergen i 1972. Begynte å skrive da han gikk på U.Pihl videregående skole, deretter på Skrivekunstakademiet. Har en del forsøksvise studier (psykologi, lærerhøgskole) og siviltjeneste, og diverse andre kurs ved Skrivekunstakademiet. Han debuterte med diktsamlingen Tyngde av fallende skygge i 2004.

Kristian S. Hæggernes er også representert i antologien Stemmer i et hus (1993, Aschehoug), og i samtlige nummer av fanzinen Bleep, og har også publisert dikt på jung.no. I tillegg har han samlet tekster fra diverse egne manus i et lite hefte kalt Süt som har kommet ut i svært begrenset hjemmeprodusert opplag ca månedlig siden 1997. Han skriver innenfor det meste som finnes av genre. Poesi er den genren som ligger ham nærmest.