Tråder (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 40
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202543105
Kategori: Bildebøker
Alder: 5 - 9
Omtale Tråder
Tråder er basert på Torill Koves seneste animasjonsfilm ved samme navn. En rød tråd løfter en kvinne opp og fører henne til et lite barn. Barnet er engstelig og kontaktsky, men etter hvert bindes de to sammen. Vi følger dem gjennom barnets oppvekst – til tråden løsner og barnet går sin egen vei.

En gripende og rørende historie om kjærlighet og tilknytning, fortalt nesten uten ord.

Til toppen

Anmeldelser Tråder

Sterk barnebok fra norsk Oscar-vinner 16.06.2017

"Er så dette en fortelling om adopsjon? Ja, muligens. Men innsiktene som formidles er gyldige for alle trygge relasjoner mellom voksne og barn. At mennesker som er glade i hverandre er forbundet av tråder, er et fint og presist bilde på vår avhengighet av andre og vårt behov for å bli elsket og tatt vare på."
 
Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

Varm og følsom 15.06.2017

"«Tråder» rommer en historie som mange vil kunne kjenne seg igjen i, og den fortelles med en varme og følsomhet som griper. Det er et stykke livsvisdom som meisles ut i de rene, klare sidene. Det er mye klokskap uttrykt i forholdet mellom mor og barn, og en ettertenksom harmonisk ro over skildringen. "
 
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Kjærlighet i en rød tråd 17.06.2017

"Det er jeg-personen som blir mor, som må jobbe først med å vinne tillit, og så med noe enda tøffere, å gi slipp. Hun lar tråden som binder dem sammen bli lengre og lengre, og boblen som omslutter dem bli større og større, før datteren til slutt bryter ut av boblen og kutter tråden av. Da skjer det noe! Den røde tråden blir til et lite, rødt nøste i brystet på hver av dem. Et hjerte som symboliserer kjærligheten og tryggheten de bærer med seg videre. Et vakkert bilde, slående og umiddelbart forståelig, både for barn og voksne. Her skaper Kove sin egen metafor i forlengelsen av de etablerte. Det er allalder-poesi (...)"
 
Marie Kleve, Dagbladet

Vakkert og alvorlig om adopsjon og morskjærlighet 28.05.2017

"Som vanlig er Koves tegnestil stilisert og lavmælt. Figurene er tegnet todimensjonale - uten rundmodellering, og det er hovedsakelig brukt helfigur og normalperspektiv. Bakgrunnen er fraværende eller bare skissert, og fargepaletten er dus. Det er tydelig at den dypt personlige fortellingen blir sterkere når alle virkemidlene dempes. For dette virker! Det kjennes som en kjærlighetserklæring og en livsfilosofi. "Morten Olsen Haugen, Aftenposten

"[...] a meditation on mother-daughter bonds and the complexity of parental love."

Shanda Deziel, Quill & Quire (CA)

Til toppen

Om forfatter

Torill Kove (1958–) har illustrert tre bøker om Johannes Jensen. Hun har også skrevet og illustrert bildebøkene Min bestemor strøk kongens skjorter (2000) og Den danske dikteren (2007). Animasjonsfilmen Den danske dikteren ga henne en Oscar for beste kortfilm i 2007. Hun har også hatt regien på den første langfilmen om Albert Åberg; Hokus Pokus Albert Åberg (2013).