Tonefall (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202720230
Kategori: Romaner
Omtale Tonefall

Tonefall er en ambisiøs, morsom og treffende bandroman, skrevet med stort vidd og fortellerglede. Andreas Veie-Rosvolls debut rommer luftige drømmer, sleske agenter, bandkrangler, ville fester og nachspill, tvilsomme PR-avgjørelser, turnéliv og liveopptredener av beste og verste sort.

Midt i det hele står Simen Marbo – en fyr av temmelig ordinær støpning, men med store kunstneriske ambisjoner. Etter en fuktig kveld opplever han et tilfelle av guddommelig inspirasjon. Resultatet en viral, global monsterhit for ham og bandet Nihilist Surpreme.

Samtidig møter vi Jacob Reiner. Han er fraskilt, halt og vet innerst inne at etter 20 år på lufta, henger programposten hans på NRK i en tynn tråd. Han er like desillusjonert på sine egne vegne, som på vegne av den gode musikken. Men så får han høre en låt som rører ved noe dypt i ham.

I bakgrunnen spøker musikerlegenden Einar Steenberger: Den udiskutable kongen av norsk kunstrock, Simens store inspirasjon, og vennen som sviktet Jacob da det gjaldt.

Finner Jacob Reiner noe nytt å tro på? Og vil Simen og bandet takle presset og leve opp til sin egen monsterhit?

Til toppen

Andre utgaver

Tonefall
Bokmål Ebok 2021
Anmeldelser Tonefall

Rockeband i oppløsning 25.09.2021

«Veie-Rosvoll fremstår som en naturlig forteller som skriver med humor og godt driv»

Preben Jordal, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Andreas Veie-Rosvoll (f. 1990) er født og oppvokst i Bærum. Han har en bachelor i Tekst & Skribent fra Westerdals. Han har også brukt godt over halvparten av livet sitt som frontmann i håpløse rockeband som Beard Valley og The Moonside Theatre. I dag jobber han som podcastprodusent i Oslo og bor utenfor Sandvika med samboer og to små barn.