Tang og tare (Innbundet)

Et hav av mat

Forfatter:

, , og

Mette-Cathrine Jahr (Oversetter)

Forfatter: , , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Oversatt av: Jahr, Mette-Cathrine
ISBN/EAN: 9788202509583
Kategori: Kokebøker
Omtale Tang og tare

Grønnsaker fra havet – trendy, sunt og veldig godt

Alle som har smakt tørket rødtang, vil ha mer! Ettersmaken av mild lakris med et hint av sjø setter full fart på smaksløkene og de roper etter mer. Det er deilig som snack, løfter en litt trøtt suppe og er fabelaktig tilbehør til fisk.

Sjøens grønnsaker er velsmakende og vel anvendelige i alle slags retter. Den tyske kokken Claudia Seifert har, sammen med Zoe Christiansen, satt sammen et spennende utvalg med oppskrifter – fra spennende forretter, hovedretter og gatemat til velsmakende desserter, smoothies og energi boosters – og alle med tang som en naturlig ingrediens.

De tangartene som blir brukt i boken, finnes alle langs norskekysten og er også tilgjengelig som tørkede produkter. Artene illustreres og får en kort beskrivelse av kjennetegn, voksested og annet du trenger for å høste av havets overflod.

En fabelaktig bok som vil inspirere deg til å bruke tang og tare i all former for mat – anbefales!

Til toppen

Flere bøker av Zoe Christiansen, Claudia Seifert, Lisa Westgaard og Hanne Martinsen:

Om forfatter
Zoe Christiansen har bakgrunn fra kunst og har arbeidet som regissør og produsent for en rekke tverrkulturelle kunstprosjekter. Hun har de siste fem årene arbeidet med bærekraft og innovasjon gjennom prosjektene Fremtidens Mat, Træna Food studio og firmaet The Northern Company, som produserer innovative og bærekraftige produkter med nordisk tang. For sitt arbeid med mat og bærekraft, mottok hun i 2014 Local EAT Award.
Claudia Seifert bor i Hamburg og er en kjent matstylist og kokebokforfatter. Hun blir inspirert av de store smaksvariasjonene som finnes i tang og tare, og er også opptatt av sunnhetsakseptet og den rensende virkningen havets grønnsaker har. I Tang & tare kombinerer hun sin kjærlighet og nysgjerrighet til mat og råvarer, og til Norge. For å lese mer om Claudia, besøk hennes hjemmeside www.claudiaseifert.de

Lisa har en bachelor i Fine Art fra Pratt Institute, New York. Etter noen år i New York og San Fransisco, etablerte hun seg som mat- og stillebenfotograf i Oslo. Hennes aner er fra grensetraktene mellom Texas og Mexico, og maten fra dette området har alltid ligget hennes hjerte nærmest. Lisa jobber ut fra sitt loftstudio på Bislett, som også huser hennes enorme rekvisitalager. Hun har vunnet en rekke priser for sitt arbeid, og regnes som en av Norges ledende matfotografer. Se Lisas portfolio på www.tinagent.no

Hanne Martinsen har jobbet ti år som Art Director i reklamebransjen, de siste syv hos kommunikasjonshuset Dinamo. Hanne har høstet flere utmerkelser for kreativitet og design, både nasjonalt og internasjonalt. Til denne utgivelsen har hun vært en viktig bidragsyter. Det er Hanne som har konseptualisert, illustrert og designet boka.