Sommerfuglens tyranni (Innbundet)

Forfatter:

Eivind Lilleskjæret (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 704
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: Die Tyrannei des Schmetterlings
Oversatt av: Lilleskjæret, Eivind
ISBN/EAN: 9788202609122
Kategori: Krim
Omtale Sommerfuglens tyranni

I Sommerfuglens tyranni er forfatteren av den kritikerroste og bestselgende Svermen tilbake med en nervepirrende thriller om et av de mest brennbare temaene i vår tid: kunstig intelligens.

Sierra Nevada, California: Luther Opoku er sheriff i en søvnig småby. Hverdagen går ut på å håndtere småkriminelle, ulovlig narkotikaproduksjon og konstant personalmangel. Men en morgen endrer alt seg. Under mystiske omstendigheter har en kvinne falt ned i en kløft. Er det en ulykke? Et mord?

Etterforskningen fører Luther til et forskningsanlegg godt bortgjemt i de høye fjellene. Det drives av det mektige Nordvisk Inc., et høyteknologiselskap i Silicon Valley. Sammen med sin nestleder Ruth Underwood blir Luther viklet inn i en kjede av utrolige – og usannsynlige – hendelser, og han begynner snart å tvile på sine egne opplevelser. Han mister grep om tiden, og hemmeligheten i fjellet tar ham snart til grensen av det tenkelige.

Til toppen

Andre utgaver

Sommerfuglens tyranni
Bokmål Ebok 2019
Anmeldelser Sommerfuglens tyranni

«I tillegg til superintelligente datamaskiner og morderiske insekter inneholder denne thrilleren mye action og stoff til ettertanke […] Schätzing har skapt et intrikat plott for å underholde leserne på beste vis.»

Stern

«Hva tysk litteratur angår, er det bare Frank Schätzing som kan skape en actionfylt og underholdende roman som innbyr til refleksjon og skisserer dilemmaene som oppstår fra det.»

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung

«Med denne romanen inntar Schätzing igjen førsterekken av sci fi-forfattere.»

Berliner Morgenpost

«Like spennende som utfordrende … Spesielt overbeviser språket som beskriver den våknende maskinintelligensen [...] Schätzing treffer igjen tidsånden slik han gjorde det med økothrilleren Svermen

Der Tagesspiegel

«Stor leseopplevelse med riktig sterke heltinner»

Magasinet Brigitte

Til toppen