Solsikkene på Balkan (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1999
Antall sider: 270
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202186043
Omtale Solsikkene på Balkan

Gjennom portretter av enkeltskjebner møter vi de menneskelige konsekvenser på begge sider av krigen, og man kan ikke annet enn å rystes av det han forteller. Krigen på Balkan er en bok å bli klok av, skrevet av en av våre store reportere.

Balkan brenner - igjen. Etter 10 år med krig og lidelse i Bosnia og Kroatia tok Kosova fyr. Vantro kunne en hel verden se Milosevic etniske rensing. Så falt NATO-bombene over Serbia.Hans-Wilhelm Steinfeldt var reporter og kommentator under de dramatiske påskedagene 1999. Med sine store kunnskaper om Øst-Europa og slavisk historie har han enestående forutsetninger for å gi et bilde av bakgrunnen for konflikten. Hans analyse av årsakene og de mulige utfall av krigen er et bidrag til forståelsen av hvordan dette kunne skje.

Til toppen

Flere bøker av Hans-Wilhelm Steinfeld:

Om forfatter

Hans-Wilhelm Steinfeld (f.1951) ble den første nordmann som (i 1976) tok historie hovedfag med tema fra sovjetrussisk historie. Fra 1977 arbeidet Steinfeld 37 år i NRK-Dagsrevyen. Av disse var han gjennom fire perioder stasjonert 18 år som utenrikskorrespondent i Moskva. Gjennom sine år som Moskva-korrespondent fikk han et unikt kontaktnett for innsyn i sovjetisk (russisk) og østeuropeisk politikk. Og reiser gjennom mange år øst for det vi engang kalte Jernteppet, har gitt han førstehånds kjennskap til moderne europeisk historie. Hans-Wilhelm Steinfeld har utgitt flere bøker.