Små branner overalt (Heftet)

Serie: Stjerne 

Forfatter:

Kirsti Vogt (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Little fires everywhere
Oversatt av: Vogt, Kirsti
Serie: Stjerne
ISBN/EAN: 9788202647353
Kategori: Romaner
Omtale Små branner overalt

Små branner overalt er en dypt fascinerende og elegant fortalt roman om hemmeligheter, identitet og forholdet mellom mødre og døtre – og avslører faren ved å tro at du er trygg om du bare følger reglene.

I Shaker Heights er alt nøye planlagt, fra de symmetriske veiene og husenes avstemte farger til de vellykkede livene til menneskene som bor der. Og ingen speiler dette bedre enn Elena Richardson, som har det å følge reglene som sin rettesnor i livet.

En dag kommer den gåtefulle kunstneren Mia og hennes tenåringsdatter Pearl til nabolaget og leier et hus av familien Richardson. Mia og Pearl knytter seg raskt til de fire barna i Richardson-familien. Men Mia bærer med seg en mørk fortid og en faretruende lettbent holdning til hva man bør og ikke bør gjøre.

Da gamle venner av Richardson-familien forsøker å adoptere et kinesisk-amerikansk spedbarn, bryter det ut en opprivende kamp om foreldreretten. Mia og Elena havner på hver sin side, og Elena bestemmer seg for å få Mias hemmeligheter opp og fram i lyset. Men Elenas besettelse etter å finne sannheten viser seg å få uventede og dramatiske konsekvenser.

Til toppen

Andre utgaver

Små branner overalt
Bokmål Innbundet 2019
Små branner overalt
Bokmål Ebok 2019
Små branner overalt
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Anmeldelser Små branner overalt

Gnistrende god 22.05.2019

«Små branner overalt har ligget nesten et år øverst på amerikanske bestselgerlister. Det er lett å skjønne hvorfor.»

«Celeste Ng vever et tett nett med og rundt figurene hun skriver fram. Hun er god på skildringer, tids- og stedsmarkører, på å få den amerikanske forstaden anno sent nittitall til å tre tydelig fram. Her ser man Jerry Springer på lineær ettermiddags-TV, og ringer hverandre på personsøkere. Den digitale epoken har ennå ikke ha startet, må journalister ringe fram enhver opplysning, og folk få med seg nyhetsoppdateringer til faste klokkeslett - eller gå glipp av dem.»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Til toppen

Om forfatter

Celeste Ng (utt. "Ing", f. 1980) er en bestselgende og kritikerrost amerikansk forfatter. Hun vokste opp i Pittsburgh i Pennsylvania og i Shaker Heights i Ohio, som barn av foreldre fra Hongkong. Hun studerte ved Harvard University og University of Michigan, og bor i dag i Cambridge i Massachusetts med sin mann og to sønner.

Ng debuterte med romanen Alt jeg ikke sa i 2014. Den lå på New York Times' bestselgerliste i 47 uker, og ble kåret til årets beste bok av Amazon og flere ledende amerikanske medier.

Små branner overalt er hennes andre roman og store internasjonale gjennombrudd. Den har gått rett inn på bestselgerlistene, ble stemt fram som årets beste roman 2017 på Goodreads og hos Amazon, og gis ut i 38 land.

Små branner overalt blir også miniserie for TV med Reese Witherspoon og Kerry Washington.

Bøker i serien