Rockens største og beste – og noen av de verste (Innbundet)

Plateguide til rockhistorien

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 680
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202400460
Kategori: Kulturhistorie og Musikk
Omtale Rockens største og beste – og noen av de verste


Hvilke plater bør du skaffe deg – og hvilke bør du styre unna? Denne gedigne boken gir en nyttig brukerveiledning i internasjonal rock- og popmusikk og gnistrer av kunnskap og skriveglede.

Musikk får fotbladene til å leve sine egne liv, hjertet til å dunke hardere og hodet til å legge ut på jordomseiling. Objektivitet er like uegnet til å skildre rock som det er til å beskrive forelskelse. Asbjørn Bakke gir en vel­formulert og innsiktsfull gjennomgang av verdens viktigste plateartister og deres komplette utgivelseskatalog. Fra The Beach Boys til Beastie Boys, fra Queen til Queens of the Stone Age, fra Blonde on Blonde til Blondes have more fun – både klassikere og kalkuner blir utsatt for Bakkes subjek­tive, men kvalifiserte vurderinger.

Anmeldelser med tallkarakterer, fakta og kuriosa om artis­tene følger de rundt 1900 albumene som er trukket frem. Boken har et genuint bildemateriale som knytter artistene til besøk i Norge. Samtidig er den full av fakta og referanser til tiden da albumene kom ut, for musikk skapes ikke i vakuum.

Til toppen

Om forfatter

Asbjørn Bakke (født 1961) har i over 30 år vært en av Norges dyktigste og mest profilerte rockkritikere, blant annet som redaktør i musikkavisen Nye Takter på 1980-tallet. I dag er han redaktør i Aftenposten og en fortsatt like entusiastisk musikkjournalist.