Rettferdighet er bare et ord (Heftet)

22. juli og rettssaken mot Anders Behring Breivik

Forfatter:

Arne Nøst (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 160
Illustratør: Nøst, Arne
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202411268
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Rettferdighet er bare et ord

Aftenpostens prisbelønte journalist og forfatteren bak den Bragepris-vinnende dokumentaren Politi & røver, Kjetil Østli, fulgte rettssaken mot terroristen Anders Behring Breivik nærmest fra første rad. Hver lørdag de ti ukene saken pågikk, trykte Aftenposten Østlis tanker rundt dramaet i Oslo tingrett. Sammen med et nyskrevet forord samles her alle Østlis artikler fra sal 250.

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Kjetil Stensvik Østli:

Anmeldelser Rettferdighet er bare et ord

Følelsesmessige reaksjoner på 22. juli-rettssaken

"Det beste ved Østlis bok er at han på 156 små sider får formidlet såpass mye av stemningen i rettssalen, og den passer for lesere som vil gjenoppleve stemningen og bryne egne refleksjoner og følelser mot Østli sine."

A A Dahl, Tidsskrift for den norske legeforening

Til toppen

Om forfatter

Kjetil S. Østli (f. 1975) er journalist. Han har i en årrekke skrevet for Aftenposten og A-magasinet. Han har vunnet både Arne Hestnes-prisen og NTBs språkpris. Politi og røver (2009) var hans første bok. Her forteller han om hvordan et kriminelt miljø som oppsto på Tveitasenteret på 70-tallet endte opp med ranet av Nokas og drapet på en politimann. Den ble en ubetinget suksess. I boken Rettferdighet er bare et ord (2013) beskriver Østli rettssaken etter 22. juli, hvor han har hatt et krevende forsett om å skrive tettest mulig opp til sitt ideal som journalist: Se, føle og forstå – på en måte som berører og rører den som leser.

Kjetil Østli er i dag delvis frilansjournalist og har etablert nettstedet Harvest magazine sammen med journalistkollegaene Simen Tveitereid (DN) og Torbjørn Ekelund (Dagbladet/Kurer forlag). Han skriver fortsatt en del for Aftenposten.