Purriot og den hodeløse kvinnen (Innbundet)

Serie: Purriot 6

Forfatter:

Ragnar Aalbu (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 104
Illustratør: Aalbu, Ragnar
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Purriot
Serienummer: 6
ISBN/EAN: 9788202608590
Kategori: Høytlesning , Bildebøker og Romaner for barn
Alder: 6 - 9
Omtale Purriot og den hodeløse kvinnen

Verdens beste grønnsaksdetektiv er tilbake! Mesterdetektiven Purriot løser saker til glede for krimelskere i alle aldre, og det dukker stadig opp nye mysterier.

Sent en vårkveld er Purriot og Paprika med doktor Dadlestad på fuglelytting ved Hurlumvannet. De hører en gresshoppesanger og en … russebil. Og plutselig hører de noen helt andre lyder – et fælt skrik og et stort plask.
– Vi er nødt til å undersøke! sier Paprika, – ikke sant, Purriot?
På bunnen av sjøen finner Purriot en kropp. Uten hode!

Dette kan se ut til å bli Purriots verste sak noen sinne. Men det er noe som ikke stemmer ...

Til toppen

Andre utgaver

Purriot og den hodeløse kvinnen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Anmeldelser Purriot og den hodeløse kvinnen

Hodeløs virkelighet 04.10.2019

Med blod på omslaget kunne man frykte at kriminalmysteriet Purriot og den hodeløse kvinnen ble i skumleste laget for målgruppen yngre lesere i barneskolealder. Slik er det ikke, takket være vennlige illustrasjoner og vittig tekst. Forfatter Bjørn F. Rørvik og illustratør Ragnar Aalbus lek med Agatha Christies romanfigur Hercule Poirot er først og fremst fornøyelig humor.
(...)
I Purriot og den hodeløse kvinnen tematiserer Rørvik den folkelige kunstforståelsen, samtidig som han åpner leserens forståelse av kunst ved å vise at omstendighetene rundt et kunstverk også kan bli en del av verket. Slik bidrar forfatteren til å skape et mer nyansert kunstsyn blant lesegruppen.

Egon Låstad, Barnebokkritikk.no

Til toppen

Om forfatter

Bjørn F. Rørvik er født i 1964. Han er oppvokst i Østre Jevnaker på Hadeland, nå bor han på Oppsal i Oslo. Rørvik er en av våre mest anerkjente barnebokforfattere, og kanskje mest kjent for bildebøkene om Bukkene Bruse sammen med illustratør Gry Moursund, i tillegg til Reven og Grisungen-serien, som er illustrert av Per Dybvig. Sammen med illustratør Ragnar Aalbu står han også bak en detektivserie for barn om mesterdetektiven Purriot. Han har også laget en rekke tøysete og lettleste vitse- og gåtebøker i Leseløveserien sammen med illustratør Eivind Gulliksen.

Alle Bjørns bøker er fulle av humor og morsomme påfunn, og flere av dem er solgt til utlandet.

Før han ble forfatter, jobbet Bjørn F. Rørvik med film- og videoproduksjon, som frilanser for lokalavis, kinomaskinist og radiotekniker. Han har utdannelse i Media og kommunikasjon fra Distriktshøgskolen i Volda.

Bjørn kan ganske mye om fugler og dyr og liker å reise rundt i Norge på forfatterbesøk.

Bøker i serien