Pizza Paradiso (Innbundet)

Hvordan lage verdens beste pizza

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202361310
Kategori: Kokebøker
Omtale Pizza Paradiso

Endelig kommer Jan Vardøens pizzabok!

Boken gir oss en italiensk stemning der stikkordene er varme, lidenskap og fristende pizzaer. Fotograf og forfatter har vært i Napoli og tatt flotte og fargesterke stemningsbilder. I tillegg er det helsides foto av de 35 ulike pizzaene han har laget. Vardøen gir fra seg oppskriften på den perfekte deigen og den perfekte sausen, og for de spesielt interesserte viser han hvordan man kan bygge en pizzaovn hjemme. Det hele avsluttes med hva man bør drikke til pizza, og italienske desserter.

Vardøen skriver tekster med personlig snert til alle oppskriftene, og han konkluderer med at det beste i livet kan være veldig enkelt.

Til toppen

Flere bøker av Jan Vardøen:

Anmeldelser av Pizza Paradiso

Grenseløs bakeglede

Også Jan Vardøen kommer med en pizzabok i år, Pizza Paradiso, med den freske undertittelen Hvordan lage verdens beste pizza (...) kjærligheten til Italia, bakerovnen og gode råvarer god som røde tråder gjennom boka. Bakerst i boka viser sågar Vardøen hvordan han har bygget sin egen pizzaovn. Han lover at man blir den kuleste pappaen i nabolaget med egenmuret pizzaovn. Agnete Bruns bilder av mat og folk er varme og herlige.
 
Oppland Arbeiderblad

Til toppen

Om forfatter

Jan Vardøen er bartender, kokk, båtbygger, snekker, designer, skribent, musiker og gründer mm. Han er innehaver av bl.a. Bar Boca, Hotel Havana, kaffebaren Vespa, pizzarestauranten Paradiso og Night Hawk Diner på Grünerløkka i Oslo. Han driver også baren Smelteverket i den nye Mathallen i Oslo, med Norges lengste bardisk. Den kreative gründeren har mange jern i ilden og enda flere ideer i hodet. Han står bak en rekke boksuksesser, som Tøffe drinker, Tøff mat, Pizza Paradiso og Den store glemmeboka. Sistnevnte har han skrevet sammen med sin kone, Bianca Boege.