Pelsjegerliv (Heftet)

Skjebnefortellinger

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202410025
Kategori: Romaner
Omtale Pelsjegerliv

Man trenger ikke dra på jakt for å finne eventyr eller spenning - Gro Dahle viser at hverdagen og familien kan romme det aller mest dramatiske.

Til toppen

Andre utgaver

Pelsjegerliv
Bokmål Ebok 2012
Pelsjegerliv
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Gro Dahle:

Anmeldelser Pelsjegerliv

"Gro Dahle befester posisjonen sin som den friskeste av de ferske"

 
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"(...) den sproglige oppfinnsomheten, tekstualiteten, lekenheten, egentonen - alt dette gjør at her er skapt en av denne vårens fineste prosabøker."

Knut Ødegård, Aftenposten

"Pelsjegerliv har blitt fremstilt som en "vanskelig" bok. Men nei, det er bare nyhetens behag. Denne samling kortprosa har tvert imot alle muligheter til å bli en klassiker."

Ingmar Lemhagen, Kritikkjournalen

"(...) full av lun humor, intens varme og dyp erkjennelse. Med denne boka risser Gro Dahle inn runer over egen generasjon, egen samtid. "

Ragnar W. Nord, Ny Tid

"Rart og betagende."

Merete Morken Andersen, Bergens Tidende

Til toppen

Om forfatter

Gro Dahle er født i 1962 og bor på Tjøme i Vestfold. Hun er cand.mag. fra Universitetet i Oslo og har studert kreativ skriving ved Høgskolen i Telemark. I 1987 debuterte hun med Audiensen diktsamling som ble meget godt mottatt. Hun har siden markert seg som en av våre mest sentrale lyrikere, med samlinger som Apens evangelium (1989), Linnea-pasjonen (1992), Regnværsgåter (1994) og Hundre tusen timer (1996). I 1998 kom Karneval, dikt i utvalg, med etterord av Arild Linneberg. I 2006 kom hennes første voksenroman: Huset i snøen, som fikk en enstemmig god mottakelse fra kritikerne. I 2012 kom Hundre tusen timer i ny utgave, med etterord av Steinar Opstad. Novellesamlingen Amerika (2015) gir en overbevisende skildring av en liten familie som flytter fra Norge til Amerika, sett fra barnets perspektiv.

Gro Dahle har skrevet bøker i mange sjangre og vunnet en rekke litterære priser, bl.a. Brageprisen for beste barnebok 2002, Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur i 2004 og Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur, beste illustrasjon, for boken Håpe sa gåsa, i 2011. Sistnevnte er illustrert av Gro Dahles datter Kaia Linnea Dahle Nyhus. Flere av Gros øvrige bøker er illustrert av hennes mann, Svein Nyhus. Sammen ble de tildelt Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok i 2014 for bildeboka Akvarium. I 1998 mottok Dahle Aschehoug-prisen for sitt samlede forfatterskap. I 2015 ble hun tildelt Triztan Vindtorns poesipris for sin innsats for norsk poesi.

Gro Dahles bøker er oversatt til en rekke språk. Hun har holdt mange populære skrivekurs og utgitt bøker om å skrive.

Alle tilgjengelige bøker av Gro Dahle finner du her.