På vandring uten esel i Cevennene (Innbundet)

En sekulær pilegrimsferd

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202608286
Kategori: Natur og friluftsliv og Reisebøker
Omtale På vandring uten esel i Cevennene

På vandring uten esel i Cevennene er en rik, underholdende og underfundig bok, i dialog med en av litteraturhistoriens største fortellere Rober Louis Stevenson.

Robert Louis Stevenson er kanskje mest kjent som forfatter av klassikerne Skatten på sjørøverøya og Dr. Jekyll og Mr. Hyde. Men han har også skrevet det som i dag regnes som en klassiker i friluftslitteraturen: På vandring med et esel i Cevennene utkom i 1879. I boken, som var en av Stevensons første, reflekterer han over den tolv dager lange turen han gikk gjennom det sørfranske landskapet, menneskene han møtte, og erfaringene han gjorde seg som eseldriver.

I 2017 får Alexander Leborg i oppdrag å oversette Robert Louis Stevensons klassiker På vandring med et esel i Cevennene. Helt siden Leborg leste boken for første gang, har han drømt om å komme til dette landskapet og gå den samme turen. Som ledd i forberedelsene velger han å gå i forfatterens fotspor. Leborg tar selv dagboksnotater underveis. Han er ingen erfaren vandringsmann, men hans betraktninger om livet på landeveien er kloke, entusiastiske og fulle av beundring for turen Stevenson tok nesten 140 år tidligere.

Til toppen

En sterk hyllest til fotturismens bibel
Fredrik Wandrup, Dagbladet

Andre utgaver

Anmeldelser På vandring uten esel i Cevennene

En sterk hyllest til fotturismens bibel 18.04.2019

«Leborg har skrevet en vakker og personlig bok, i et format som går uanstrengt ned i en hvilken som helst anorakklomme. Her er ingen svulmende naturskildringer eller forsert dramatikk. Snarere er det et poeng at den daglige vandringen, de tilfeldige møtene med andre fotturister, overnattingene på herberger og skiftene i vær og vind, alt dette skaper en monotoni som gjødsler hjernebarken [...] Ei bok som anbefales varmt. Reisen også, om den så bare skal foregår under leselampa»

 
Fredrik Wandrup, Dagbladet

Med og uten esel

"Boka er uanstrengt, som en kort gåtur, og språket er praktisk og ujålete. Omslaget er vakkert og grønt, med en strektegning fra en liten landsby langs ruta forfatteren har gått, og faktisk designet av forfatteren selv. Trés bien!"

Andrew P. Kroglund, PROSA, Tidsskrift for sakprosa

"Et kinderegg" 21.09.2019

"En inspirerende, opplysende og hyggelig bok å lese."

Henrik Munthe, Snø og ski

Til toppen

Om forfatter

Alexander Leborg (f. 1973) er oversetter fra engelsk og svensk, og har siden 2015 drevet Minuskel forlag. På vandring uten esel i Cevennene er hans første bok.