Oppover - Roald Amundsens spektakulære luftferder (Innbundet)

Serie: Amundsen og Nansen 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 80
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788202576875
Kategori: Fakta for barn
Alder: 8 - 12
Omtale Oppover - Roald Amundsens spektakulære luftferder

Oppover – Roald Amundsens spektakulære luftferder, forteller en spennende og dramatisk del av norsk polarhistorie. Amundsens pionerarbeid med fly og luftskip brakte utforskningen av polarområdene inn i en ny tidsalder. Roald Amundsens forsvinning under den dramatiske redningsaksjonen for å finne Umberto Nobile og andre ekspedisjoner fortelles med levende strek som har gjort polarbøkene til Bjørn Ousland så populære.

Til toppen

Flere bøker av Bjørn Ousland:

Anmeldelser Oppover - Roald Amundsens spektakulære luftferder

Bjørn Ouslands bok om Amundsen er mesterlig populærvitenskap for alle 10.11.2018

Med denne femte boken i serien om Nansens og Amundsens ekspedisjoner har Bjørn Ousland igjen vist at han forstår de to hemmelighetene bak god populærvitenskap og gode fagbøker for barn. Det ene er å bruke en kyndig miks av ulike tekst- og billedformater. Det andre er å skrive slik at det blir relevant for både tiåringen og den voksne leseren.

Ousland viser igjen at han behersker stoffet. Han kan forene fortelling og bakgrunnsinformasjon, flette inn utdrag fra taler og dagbøker og smi det sammen med ulike typer illustrasjoner til effektiv historiefortelling. Billedkomposisjonen er god og variert: helsider, kartsider og montasjer, panorama, nærbilder og snakkebobler, detaljutsnitt av utstyret og innslag av tegneserieruter når dramatikken tettes til.

Mye i disse bøkene fungerer fint som populærvitenskap for voksne. Samtidig er det umiskjennelig barnebøker. Dels fordi Ousland forklarer ting mer grunnleggende, men mest fordi jubel, lykke og vrede formidles med enkle tegneserievirkemidler som tordenskyer. Alle vi møter, er voksne menn som handler som voksne, men noen ganger slipper Ousland frem barnaktige reaksjoner som taler til unge lesere.

Det er en glede å anbefale Ousland, igjen!

Morten Olsen Haugen, Aftenposten

Amundsen på vingene 10.09.2018

... stor visuell variasjon, dramatiserte scener, humor, og fargesterke hel-og dobbeltsider. Ousland gjør historien levende (...) mye personlig drama i skildringen av en mann som trassig prøver seg på nye eventyr tross motgang og nederlag (...) Bildet vi sitter igjen med er helhetlig og nyansert (...) bildet av den store eventyreren forblir klippefast.

Trond Sätre, Serienett.no

Til toppen

Om forfatter

Bjørn Ousland er født i 1959 i Oslo, men vokste opp og bor nå på Nesodden. Han er utdannet som tegneserieskaper i USA, og har mottatt flere priser for sine tegneserier og barnebokillustrasjoner.

Tegneseriene hans er utgitt i USA, Danmark, Sverige og Finland. Ousland er innkjøpt av Nasjonalbiblioteket, og har hatt flere separatutstillinger.

Bøker i serien