Omsorg (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202542825
Kategori: Romaner
Omtale Omsorg

17. februar 2015 blir politiet tilkalt til en omsorgsbolig i forbindelse med et mistenkelig dødsfall og en mulig voldtekt. Drøye halvannen måned senere blir en nyutdannet politikvinne koblet inn i saken. Hun setter i gang å intervjue beboere, ansatt og andre som kan ha bidra til å kaste lys over hva som har skjedd.

Med en innsiktsfull, skarp og spennende debut stiller Sivertsen spørsmål om hva omsorg betyr i dag.

Til toppen

Andre utgaver

Omsorg
Bokmål Ebok 2017
Omsorg
Bokmål Heftet 2018

Flere bøker av Kristin Buvik Sivertsen:

Anmeldelser Omsorg

Stilig, magert og mettende 03.06.2017

«[...] et medrivende litterært verk som på samme tid både er en diskusjons- og en spenningsroman [...]»«I sin debutroman har Kristin Buvik Sivertsen (1986) fra første ferd stålkontroll over den stilreine og gjennomførte konstruksjonen som 'Omsorg' er. »«Kirsten Buvik Sivertsen har heller ikke fasiten, men hun formidler mange urovekkende innfallsvinkler: Bare smak på antydningen om at både rasisme og offentlig omsorg handler om kontroll, og sånn sett begge er deler av et sivilisasjonsprosjekt. I alle fall har debutanten ved å la den magre teksten tale for seg, skapt en elegant, både intellektuelt og emosjonelt vedkommende roman, reflektert konsipert og gjennomført. Og det er jo ikke sikkert at bedreviterne alltid vet best.»

 
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

Nugatti som opprør 31.08.2017

«Dette er en både velskrevet, veltenkt og interessant debutroman. Den viser med all tydelighet at vi har å gjøre med en debutant med en sterk formbevissthet og en vilje til å ta opp store temaer på en uvanlig måte. Det skulle ikke forundre meg om Sivertsens navn dukker opp på listene som etter hvert skal oppsummere 2017’s beste debutanter.»

Ola Jostein Jørgensen, Littkritikk.no

Et norsk galehus 10.06.2017

En ung, høygravid politibetjent undersøker et dødsfall og en voldtektsanmeldelse ved et omsorgsboligkompleks for mennesker med ulike psykiske lidelser, og boka er i stor grad fortalt gjennom transkriberte avhør med beboere og ansatte. En slik innsirkling av en hendelse og et sosialt miljø kunne man tenke seg at plasserte romanen i krimsjangeren, men i « Omsorg» er det selve tematikken som har hovedrollen, ikke persongalleriet eller hva som er skjedd.

Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen

Mysteriet i omsorgsboligen 14.07.2017

«En vernepleier spør seg hva som kreves av den som gir omsorg: Kjærligheten, hvis den finnes, ligger i arbeidsoppgavene han utfører, personlig føler han ingen omsorg for brukerne: 'Jeg prøver å si til meg selv at det er det som er min rolle. At det er nok.' En beboer hevder at han blir usynlig om natten, da går han på besøk til de andre i omsorgsboligen, iblant tar han på dem. 'Alle trenger at noen stryker dem litt på ryggen innimellom.' Psykiateren kan foreskrive vanedannende midler og tiltak, det er omsorg.Her setter Omsorg i gang så mange tanker at jeg glemmer å skrive hvor god boken er.» «At Sivertsen legger opp undersøkelsen av offentlig omsorg som en kriminalroman, virker uansett helt på sin plass: For blant de gale, dem ingen fester lit til, blir jakten på sannheten ekstra viktig. Lov og dom fremstår etter hvert som et etterlengtet alternativ til all denne den halvhjertede diagnostiseringen, den omsorgsfulle dullingen og ettergivenheten som aldri hører ordentlig etter.»

Maria Berg Reinertsen, Morgenbladet

Til toppen

Om forfatter
Kristin Buvik Sivertsen (f. 1986) bor i Bodø. Hun har en Master i i Litteraturvitenskap fra Københavns universitet. I 2017 debuterte hun med romanen Omsorg, som hun fikk Saabye-stipendet for. Trening - Viljens triumf er Sivertsens andre roman.