Norsk kriminaljournalistikk etter 2000 (Heftet)

En vegg av krim

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202584870
Kategori: Samfunn og debatt , Journalistikk og mediefag og Fagbøker
Fag: Journalistikk, Mediefag
Nivå: Akademisk
Omtale Norsk kriminaljournalistikk etter 2000

Kriminaljournalistikkens legitimitet er i forandring. Sjangerens moderne former og format må forstås i lys av de historiske røttene og utviklingen i og rundt mediene.

Nettets livesenter presenterer oss for en vegg av krim, der kommentarer, innsikt og tett publikumsdialog skaper en annen type opplevelse av sjangeren enn tidligere. Samtidig lever spenningen i det å ha nære kilderelasjoner til aktører det skal drives kritisk journalistikk overfor - enten det er snakk om politi, påtalemyndighet eller kriminelle.

I Norsk kriminaljournalistikk etter 2000 legger forfatteren vekt på de lange linjer og prinsipielle dimensjoner rundt kriminaljournalistikken. Sjanger, etikk, jus og metode er sentrale tema. Profesjonaliseringen av kriminaljournalistikken er et viktig bakteppe.

Til toppen

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Norsk kriminaljournalistikk etter 2000

«Boken er lettlest, oversiktlig, innholdsrik og helt grei på mange måter. [...] Min sterkeste innvending er vel at forfatteren er for beskjeden. Jeg tror han har mer å by på som jeg gjerne skulle lest. Det kommer jeg tilbake til. Hovedinntrykket er uansett at det er kunnskapsrikt. De mange perspektivene gir en systematisk gjennomgang av feltet, faktisk imponerende for en bok på under 150 sider.»

Jens Barland, Norsk medietidsskrift 3/2019

Til toppen

Om forfatter

Lars Arve Røssland er førsteamanuensis ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen.