Min italienske bestemors kjøkken (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202441395
Kategori: Kokebøker
Omtale Min italienske bestemors kjøkken

Den norske forfatteren Mariangela Di Fiore tilbragte sommerferiene i barndommen hos sine italienske besteforeldre i Napoli. Her lærte hun å lage ekte italiensk mat av sin bestemor. I denne boken har hun samlet sine beste oppskrifter på hjemmelagede italienske retter, kombinert med minner og historier fra somrene i Napoli. Kom i ekte italiensk stemning med deilig mat, livlige markeder med ferske råvarer og høylytte familiemiddager rundt bugnende matfat. Vi får høre om helgenfeiringer, om mafiabossen som avslørte sitt gjemmested gjennom sine matvaner og om en morsom og gal bestemor. Kjenn smakene og luktene og drøm deg til solen og Middelhavet, mens du lager ekte italiensk mat!

Hvert kapittel begynner med en personlig historie, deretter følger oppskriftene, og et fyldig register bakerst gjør det lett å finne frem i boken.

ITALIENSK MAT PÅ NORSK!

Les mer om boken her.Til toppen

masse inspirasjon og gode retter for italienskvennlige, norske kjøkken
Karoline Flåm, VG

Flere bøker av Mariangela Di Fiore:

Anmeldelser av Min italienske bestemors kjøkken

For deg som elsker Italia

"... her er masse inspirasjon og gode retter for italienskvennlige, norske kjøkken."
 
Karoline Flåm, VG

Til toppen

Om forfatter

Mariangela Cacace Di Fiore (f. 1981) har universitetsutdannelse i litteraturvitenskap og screenwriting fra UCLA. Hun har utgitt elleve bøker for barn, ungdom og voksne. Mest kjent er hun for den personlige dokumentarboka Camorraland (2010), om den napolitanske mafiaorganisasjonen Camorra. Hun har også medvirket i flere novelleantologier og lærebøker, og har skrevet for flere magasiner. De siste årene har hun reist Norge rundt med en foredragsturné og en tilhørende kortfilm om mafia. Mariangela er halvt norsk og halvt italiensk og bor på Nesodden. Mat er hennes store lidenskap, og i 2014 gir hun ut Min italienske bestemors kjøkken, en kokebok med minner, historier og oppskrifter fra hennes andre hjemby Napoli.