Min angst (Innbundet)

Frykt, håp, redsel og jakten på sjelefred

Forfatter:

Lars Holm-Hansen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 400
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: My Age of Anxiety
Oversatt av: Holm-Hansen, Lars
ISBN/EAN: 9788202471514
Kategori: Historie
Omtale Min angst
Mange har på et eller annet tidspunkt levd med angst. Noen har vært tungt rammet og noen uheldige få, som Scott Stossel, lever i en konstant storm av skam og frykt.

Denne boken er en bemerkelsesverdig historie – både personlig gjennom forfatterens livslange kamp med sin egen angst, men også en idehistorie om forsøkene på forstå angst opp gjennom historien; fra de tidligste kildene i antikken, via Burton og Kierkegaard, til William James og Freud i det 20. århundret.

Boken viser både kompleksiteten og frykten angsten forårsaker, dens paralyserende makt, men også de talløse terapiene, medisineringene og behandlingene som har blitt forsøkt, og hvordan de som rammes ofte finner måter å kontrollere det på.

MIN ANGST er både inspirerende, humoristisk, kunnskapsrik og empatisk om en sykdom som så sent som for 30 år siden ikke fantes som et diagnostisk begrep. I dag er det den mest vanlige tilfellet blant de offisielt klassifiserte mentale sykdommene.

Forfatteren er en anerkjent redaktør av amerikanske The Atlantic, og boken ble stor suksess da den kom ut i USA, og lå flere uker på New York Times' bestselgerliste.

I korte trekk er dette en fengslende og bevegende bok om forfatterens egen historie med angst, og om vitenskapsfolk, tenkere, kunstnere og forfatteres forsøk på forstå hva angst er.

Til toppen

Andre utgaver

Min angst
Bokmål Ebok 2015
Anmeldelser av Min angst

Underholdende om egen angst

"Det er en stor personlig og intellektuell bragd å skrive så morsomt om et så alvorlig tema."Inger Frogg Jørgensen, Sykepleien

Til toppen

Om forfatter
Scott Stossel (f. 1969) er redaktør for det amerikanske magasinet The Atlantic. I 2004 utga han boken Sarge: The Life and Times of Sargent Shriver.