Midt i en rose (Innbundet)

Forfatter:

Ola Skogäng (Illustratør) Tor Fretheim (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 136
Illustratør: Skogäng, Ola
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: I rosens mitt
Oversatt av: Fretheim, Tor
ISBN/EAN: 9788202585266
Kategori: Romaner for barn , Lese selv og Tegneserier og grafiske romaner
Alder: 9 - 12
Omtale Midt i en rose

Vi er i Stockholm tidlig på 1900-tallet. Vinteren nærmer seg. 12-åringen Stefan og faren hans prøver å leve videre etter at moren døde tidligere denne høsten. Det heter seg at hun tok livet av seg. Men en dag finner Stefan et brev moren skrev like før hun døde. Det fører han ut i den iskalde byen. Her finner han stadig nye ledetråder som peker i retning av at moren slett ikke tok livet av seg. Ganske snart oppdager Stefan at han blir forfulgt. Ikke bare det: Han er i livsfare. Med mot og kløkt kjemper Stefan mot klokken og en farlig drapsmann som kommer stadig nærmere. Det gjelder å tenke raskt, for gjør han en feil, kan det være det siste han gjør.

Til toppen

Andre utgaver

Midt i en rose
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Martin Widmark:

Anmeldelser Midt i en rose

"en vakker og dramatisk historie fra Stockholm i mellomkrigstida, hvor Stefan leter etter skjulte svar på mysteriene rundt morens død. [...] lett å lese, lett å like, lett å se for seg som film."

Morten Olsen Haugen, @bokmorten på Instagram

Til toppen

Om forfatter

Martin Widmark er en av Sverige mest elskde barnebokforfattere. Med blant annet suksesser som bokserien LasseMajas detektivbyrå har han en selvfølgelig plass i millioner av barneværelser over hele verden. For å stimulere barn og ungdom til å lese har han startet og driver prosjektet "En lesende klasse".

"Jeg er i dag en middelaldrende mann med barn, kone og hytte. Jeg jobbet som lærer i mange år, og siden ble jeg forfatter. Jeg elsker å skrive og å undersøke verden gjennom fortellingene mine. Det ordet som beskriver meg best er nok nysgjerrig."