Mat på Metochi (Innbundet)

Forfatter:

, , og

Forfatter: , , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 133
Forlag: Portal forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788292712085
Kategori: Kokebøker
Omtale Mat på Metochi

Dette er i utgangspunktet en bok om mat. For mange handler den om minner om en uke på et kloster i Hellas. For andre utløser kanskje boken et ønske om å komme dit? Universitetet i Agder har siden 1993 hatt et nært samarbeid med Limonosklosteret på Lesbos om å drive studiestedet Metochi. Mange tusen kursdeltakere har gjennom årene opplevd inspirerende dager på Metochi. De har reist hjem med faglig utbytte, med nye vennskap og med et nærmere forhold til gresk kultur. De har også tatt med seg nye smaksopplevelser fra spennende og uvante retter som er blitt til her i det omskiftelige møtet mellom øst og vest, tilberedt av råvarer fra markene og havet like ved. I tillegg inneholder boken mye interessant kulturstoff om Metochi og Limonos, som du kan nyte mens det putrer i grytene.

Til toppen

Flere bøker av Kari Grødum, Eva Maagerø, Birte Simonsen og Kari Wigstøl:

Om forfatter

Kari Grødum is the director of the University of Agder's Metochi Study Centre in Greece. She has edited a number of books in connection with the Metochi Study Centre.

Eva Maagerø er professor i norsk ved Universitetet i Sørøst-Norge. Hun arbeider særlig med sosialsemiotikk, systemisk funksjonell lingvistikk, multimodalitet og literacy, og hun har undervist i lærerutdanningen i mange år.