Maaemo (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 384
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202527105
Kategori: Kokebøker
Omtale Maaemo

En enestående bok om den enestående restauranten Maaemo.
- restauranten med tre stjerner i Michelinguiden!

De spektakulære bildene og illustrasjonene fra norsk natur og de vakre fotoene av rettene og restaurantmiljøet tar deg med på en reise gjennom smakene av Norge. Akkurat slik et måltid på den verdensberømte stjernerestauranten i Oslo gjør.

Restauranten drives av Esben Holmboe Bang som skriver ærlig og engasjert om Maaemos smaker, identitet, visjon og beinharde arbeid for å fremkalle smakene som er genuine for restauranten. Og ikke minst gir boken leseren mulighet til å skape sitt eget lille Maaemo hjemme: Her presenteres 80 oppskrifter på mange av restaurantens signaturretter og ikke minst grunnoppskriftene til de typiske smakene av Maaemo.

«For meg er denne boken en umiddelbar klassiker. Det er en bok det vil bli referert til i mange tiår fremover, når mathistorien fra vårt lille nordiske hjørne av verden skal fortelles.»
René Redzepi, kjøkkensjef, Noma i København

Til toppen

Anmeldelser Maaemo

Maaemo i ord og bilder – Norges lekreste matbok er servert 01.03.2017

"Den er et praktverk, det lekreste som noen gang er produsert av sitt slag i Norge. Ikke bare det, den gir et konsist og svært velformulert innblikk i én manns tanker og visjoner som går langt utover å gjøre oss mette."

 
Erik Valebrokk, erikvalebrokk.no

Storslått mesterverk fra moder jord 01.03.2017

"Dette er et mesterverk og samtidig et genuint oppslagverk fra en av de viktigste gastronomiske periodene i Norge. Boka står fjellstøtt og er en bauta over det særegne og urekte. Den speiler landet vårt på sitt beste. Inspirasjonen til rettene er hentet fra tradisjoner bakover i tid, viser dagens mattrender og tar dem med inn i fremtiden. Her blir det nordiske kjøkkenets fornyelse dokumentert på en sannferdig og ærlig måte. Dette er en bok som vil gå i arv gjennom generasjoner."

Appetitt

Dønn ærlig kokkebok 27.02.2017

"Det er få kjøkkensjefer som har gitt ut bok om restauranten sin som er så åpen og ærlig som Esben Holmboe Bang og hans bok om Maaemo. Man føler virkelig at en kommer under huden på kjøkkensjefen som forteller om sitt livsprosjekt og hvor mye tid og krefter han har lagt ned i jobben med å etablere og videreutvikle spisestedet. [...] Overgangen mellom stille og trolske naturbilder av den finske fotografen Tuukka Koski og de mytiske tegningene av Danny Larsen som viser Bangs fascinasjon for norrøn mytologi, og den ultramoderne restaurantbygningen, fungerer meget godt. [...] Boken er velkomponert, velskrevet og lettlest med korte tekster."

Erik Guldbrandsen, Aftenposten

Til toppen