Lykke og ulykken (Innbundet)

Forfatter:

Hilde Hodnefjeld (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 56
Illustratør: Hodnefjeld, Hilde
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202601553
Kategori: Bildebøker
Alder: 4 - 7
Omtale Lykke og ulykken
Om tro og overtro – og å overvinne det man er redd for.
Lykke og pappa passer seg for svarte katter, de går ikke under stiger og de slår aldri opp paraplyen innendørs. Så en dag flytter det inn en katt i oppgangen: Det blir for mye for pappa, og når Lykke våkner neste morgen, er pappa borte.
Heldigvis kommer farmor og henter Lykke. Og hun er ikke særlig opptatt av katter, spindelvev og firkløvere!

Lykke og ulykken ble nominert til Brageprisen i kategorien Åpen klasse, bildebøker for voksne og barn i 2019.

Til toppen

Anmeldelser Lykke og ulykken

Lykke og ulykken: Spill med symboler 20.06.2019

I Lykke og ulykken tar Hilde Hodnefjeld overtro på ordet i en lek med billedlige uttrykk som gjøres bokstavelig. (...)
Gjennom spillet med symboler forteller Hodnefjeld en historie om omsorgssvikt og angst, uten at tematikken blir eksplisitt forklart. Pappaen svartmales heller ikke, og gjennom den tillærte troen på firkløvere blir Lykke selv handlekraftig og aktiv. Slik aktiverer symbolikken også leseren i en fortelling hvor mye forblir usagt, og hver lesning kan tilføre noe nytt.Ingeborg Sivertsen Landfald, Periskop.no

Fra frykt til fryd 11.06.2019

Det er mye morsommere å glede seg over det fine enn å engste seg for det skumle. Der har du essensen av Hilde Hodnefjelds nye billedbok «Lykke og ulykken».
(...)
I «Lykke og ulykken» står Hilde Hodnefjeld for både tekst og bilder selv.
Dermed kan hun utporsjonere fortellingen som hun vil. Noe sies med ord, noe med bilder. (...)
Jeg liker måten Hilde Hodnefjeld zoomer inn og ut i bildene sine på. Tanken på en svart katt kan gi et skrekkbilde av hårete poter med lange klør. Forventningen om at det kan finnes noe farlig utenfor døren, aksentueres med et nærbilde av Lykkes hånd mot dørhåndtaket.
(...)
Hvis Hilde Hodnefjeld har et budskap, så må det være at det kan være lurt å åpne seg opp for verden. Angsten legger store begrensninger på livet. Tenk hvis den kunne bli litt mindre? Den slags tanker kan også falle inn under merkelappen god moral.Anne Cathrine Straume, NRK

Til toppen

Om forfatter
Hilde Hodnefjeld (f. 1966) er illustratør og forfatter – og veldig kreativ! Hun er utdannet ved Statens håndverk og kunstindustrihøyskole, linjen for grafisk design og illustrasjon, hovedfag i tegning 1994. Under utdannelsen var hun et år i Paris på Art Décoratifs og et halvt år på Islands kunst og håndverkskole. Hodnefjell har siden 2010 vært tilknyttet arbeidsfelleskap ILLUSTRATØRENE. Hun har utgitt flere bildebøker for barn og har også illustrert en lang rekke bøker for andre forfattere.