Lavlandet (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202598907
Kategori: Romaner
Omtale Lavlandet

Wera Sæther har reist til landet nedenfor Himalaya i en årrekke. I Lavlandet har hun samlet sin erfaring og sitt blikk i en roman der hovedpersonen like mye er en tilstand og et land, som fortelleren selv.

«Barn kommer løpende i lånte klær for å være med i sangen. En jentunge tråkker sju timer i sand og gjørme og krysser tre elver for å synge, og neste dag krysser hun de samme for igjen å spise og sove hos sin mor.»

Til toppen

Andre utgaver

Lavlandet
Bokmål Ebok 2018

Flere bøker av Wera Sæther:

Anmeldelser Lavlandet

Asketens komiske potensial 04.01.2019

«På sitt beste forener boken det særegne sætherske alvoret med reise-essayets lette føtter. Den reisende spør: Hva er det med Bengal - en region som for brorparten av India-farere ikke vil være det mest opplagte valget - som trekker henne til seg? Handler det kun om ønsket om å forstå og formidle det hun ser, eller er det også snakk om en slags spirituell tilhørighet?»

«Wera Sæther er en imponerende figur.»

Elisabeth Frøysland Pedersen, Morgenbladet

Til toppen

Om forfatter
Wera Sæther er født i 1945 i Gøteborg og oppvokst på Slemmestad utenfor Oslo. Siden debuten med en diktsamling i 1973 har hun skrevet i flere genre: lyrikk og prosa, både skjønnlitterær og dokumentarisk prosa; dessuten barnebøker og gjendiktninger.
Wera Sæther har reist mye, i Øst-Europa, i Midtøsten, India, Sentral-Afrika.