La oss aldri glemme hvor godt det kan være å leve (Innbundet)

Serie:  344

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 80
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 344
ISBN/EAN: 9788282882729
Omtale La oss aldri glemme hvor godt det kan være å leve
Sarah Zahids debutsamling handler om unge, norsk-pakistanske Sarah fra Holmlia og Bjørndal. Dikt fra familieliv og oppvekst. Dikt om skole og ferie. Og et gryende voksenliv. Dikt fra forstadsgater og sentrumsgater. Populærkultur og nasjonalkultur. Om normer og frihet og tilhørighet.

Det er mer som skiller oss ad enn holder oss sammen, er det generelle inntrykket verdens nyhetsbilde gir oss borgere om dagen. Sarah Zahid er en aldri så liten motvekt. Heldigvis. Men uten at diktene hennes blir naive. Heller blir de mangfoldige og grunnleggende demokratiske.

Til toppen

Anmeldelser La oss aldri glemme hvor godt det kan være å leve
"Sarah Zahid har skrive viktige debutantdikt om fleirkulturell oppvekst i Noreg."Sindre Ekrheim, Dag og Tid
"Tøff debut (...) hele samlingen er preget av et temperament som skaper sting i heimstaddiktningen (...) Det stråler av livsglede"Ingunn Økland, Aftenposten
"... beskriver folk og folkeliv i dagens Oslo på en frisk og freidig måte, med kjærlighet og raushet, og slett ikke uten snert. Det er et veldig fint blikk på verden i disse skildringene av oppvekst på Holmlia, og ikke minst fine skildringer av dirrende het sommer, både i Oslos drabantbyer og i Lahore"Bernt Erik Pedersen, Dagsavisen

"Zahids ledige, talespråklege dikt yt av garde på ein framifrå diksjon. (...) Som mykje god lyrikk er dette ei bok som kan lesast rett fram, som ei enkel forteljing i dikts form, samstundes som materialet er så gjennomarbeidd at tekstane òg betyr noko innanfor eit underliggande mønster av spenningar og kontakt ater som går på kryss og tvers i boka."

Hadle Oftedal Andersen, Klassekampen

Til toppen

Bøker i serien