Kaptein Sabeltann og Pinky på tokt med Den Sorte Dame (Innbundet)

Serie: Kaptein Sabeltann 

Forfatter:

Egil Nyhus (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 32
Illustratør: Nyhus, Egil
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Kaptein Sabeltann
ISBN/EAN: 9788202626587
Kategori: Bildebøker og Barnas bestevenner
Omtale Kaptein Sabeltann og Pinky på tokt med Den Sorte Dame

En spennende fortelling om gutten Pinky, en av kaptein Sabeltanns menn, om skuffelse og nederlag som ender med jublende seier.

Boken Pinky blir en av Kaptein Sabeltanns menn sluttet med at Pinky gjorde seg fortjent til å bli verdens yngste sjørøver. I Kaptein Sabeltann og Pinky på tokt med Den Sorte Dame får Pinky være med på sin aller første sjørøvertokt. Om bord på den fryktete skuta, Den Sorte Dame, oppdager Pinky at sjørøverlivet ikke er helt som han hadde forestilt seg. Som minstemann blir han oversett og ledd av. Og oppgavene han blir tildelt, er de aller kjedeligste og slett ikke en ekte sjørøver verdig. Men han er tålmodig og gir ikke opp. Og en dag gjør han noe som imponerer Kaptein Sabeltann, selveste kongen på havet ...

Bøkene om Kaptein Sabeltann er populære underholdningsbøker for barn. De handler om skumle og litt dumme sjørøvere, og de snarrådige barna Pinky og Sunniva.

Til toppen

Andre utgaver

Om forfatter

Terje Formoe er født i 1949 i Fredrikstad. Han er artist og forfatter. I 1983 utga han sin første barneplate, Livet er toppen. Der var Her kommer Julius den store slageren.

Kaptein Sabeltann så dagens lys høsten 1989. Manuset til forestillingen Kaptein Sabeltann og skatten i Kjuttaviga ble skrevet samme høst. Stykket hadde premiere på dagtid i Kristiansand Dyrepark den 9. juli 1990. Første “nattforestilling” ble prøvd sommeren 1991 med stor suksess. Sommeren 1992 ble 11 nattforestillinger sett av ca 35 000. Siden det har over 1,4 millioner små og store sett forestillingene med Kaptein Sabeltann.

Dyreparken beslutter at de vil satse stort på Kaptein Sabeltann og bygger Kaptein Sabeltanns Verden i 2001 og i 2008 signerer Terje Formoe og Dyreparken en samarbeidsavtale med 30 års varighet. I 2012 ble Abra Havn, Kaptein Sabeltanns sjørøverlandsby åpnet. Her gis familiene mulighet til å bo i husene til de kjente sjørøverne.

Den aller første boka der Kaptein Sabeltann opptrådde var Kaptein Sabeltann og 24 andre sanger, utgitt på Hjemmets Bokforlag i 1993. Cappelen Damm utga den første boka om Kaptein Sabeltann i 2001, Kaptein Sabeltann og heksegryta, som var en myldrebok. Året etter kom den første billedboka, Pinky blir en av Kaptein Sabeltanns menn. Siden den gang har Cappelen Damm utgitt mer enn 25 titler om Kaptein Sabeltann.

Kaptein Sabeltann ble første gang presentert på TV i forbindelse med Spellemannpris-sendingen den 8. februar 1992. Samtidig ble CD/MC’en Kaptein Sabeltann og skatten i Kjuttaviga lansert over hele landet. Utgivelsen var Norges mest solgte CD i 1993. I 1994 fikk Kaptein Sabeltann og Hemmeligheten i Kjuttaviga spellemanprisen for «Beste barneplate». Totalt har Kaptein Sabeltann-CD’er solgt mer enn 1,5 millioner eksemplarer siden 1992.

Som et samarbeidsprosjekt mellom bl.a TV 2 og Svensk Film ble det produsert en tegnefilmserie for TV og en kinofilm om Kaptein Sabeltann. Tegnefilmen hadde urpremiere på norske kinoer 2. juledag 2003. Den ble solgt til 20 land. Høsten 2010 ble tv-serien Kaptein Sabeltann – Kongen på Havet (26 episoder) spilt inn i Dyreparken. Serien ble laget i et samarbeid med NRK TV. I september 2014 var det storslått førpremiere på kinofilmen Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama. Den fikk gjennomgående gode kritikker og ble sett av 370 000 på kino i Norge. Filmen er solgt til mer enn 110 land. Filmene, tv-serien og forestillingen fra Dyreparken har til sammen solgt over 1,5 millioner DVD’er i Norge.

I tillegg til å være opphavsmann på Kaptein Sabeltann så har Terje Formoe også en rik og innholdsrik karriere som visesanger. Terje Formoe debuterte med singlen Og hvis hun kommer hit/Midt i byen (CBS Records) i 1974 og ga ut sin første LP-plate i 1975, Beske Ballader og Blidgjort Blues (CBS). LP’en Scenespill kom på eget forlag (Labyrint) i 1980. Utgivelsen fikk svært gode kritikker. Redaktør Tor Olsen i musikkbladet Puls kåret Scenespill til «Årets norske plateutgivelse».

Terje Formoe har også skrevet tekster for en rekke norske artister: bl.a Sissel Kyrkjebø, Arve Opsahl, Trond Granlund, Grethe Kausland, Rune Larsen.

I oktober 2014 kom Den Blå Planeten digitalt på egen label, tidsnok til å bli nominert til Spellemannprisen for «Beste barneplate» i 2014. 30. januar i 2015 ble albumet lansert på CD. Samtidig annonserer Terje Formoe at han vil tilbake til de musikalske røttene sine. Han ønsker i tiden fremover å spille konserter for et voksent publikum igjen, både alene med gitar og med band. 11. mars 2015 ga han ut singelen Å leve som en første smakebit fra det Paris-innspilte albumet som kommer høsten 2016.

For utvidet informasjon og oversikt over alle utgivelser, se www.terjeformoe.no

Bøker i serien