Kampfikseren (Innbundet)

Serie: Bare spille ball 3

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202696931
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 13 - 16
Omtale Kampfikseren

En actionfylt ungdomsroman om livet som fotballproff.

Fredrik fra Bare spille ball og Alene gjennom lever ut proffdrømmen i Tyskland. Det gjenstår to kamper av sesongen og alt ligger til rette for at Fredriks framtid er lysende. Men agenten Marko presser på for at Fredrik utfører siste ledd i en plan som vil få store konsekvenser. Det står om store kontrakter og mye penger i internasjonal fotball og Fredrik må ta noen avgjørende valg. Fikser han den siste kampen?

Dette er siste bok i trilogien om fotballproffen Fredrik Markussen fra den prisvinnende forfatteren Michael Stilson.

Michael Stilson (f. 1987) fra Trondheim er tidligere profesjonell fotballspiller og utdannet lærer. Han har jobbet for NRK med bl.a dramaserien Heimebane og minidokumentaren Stilson på benken. For Bare spille ball (2018) vant Stilson Trollkrittet og Uprisen 2019.

Til toppen

Andre utgaver

Kampfikseren
Bokmål Ebok 2021
Kampfikseren
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Kampfikseren
Bokmål Heftet 2022

Flere bøker av Michael Stilson:

Anmeldelser Kampfikseren

Spennende om fotballens skitne side 23.02.2021

"Med boka «Kampfikseren» gir Michael Stilson, som selv har vært fotballproff et leseverdig bidrag. Ikke noe dårlig bidrag heller. Dette er velskrevet, spennende og sannsynligvis ganske realistisk - en skildring av fotballen mørke side."

"Michael Stilson har blant annet jobbet med NRK-serien Heimebane. Dramaturgisk bygger han handlingen opp mot den store kampdagen. Og de gangene han beskriver selve spillet er det ikke tvil om at han vet hva han skriver om. Jeg har lest mange kampreferater i mitt liv, men Stilson får spillet til å leve så trykksverten spruter."

"Kampfikseren kan leses av ungdom fra tretten års alder og oppover. De må ikke være fotballnerder heller. Boka er full av sterke følelser, dilemmaer, kompliserte valg, litt vold og en god porsjon kjærlighet. Personbeskrivelsene er gjort med bred penn og tydelige tegninger."

 
Jan Ø. Helgesen, Nettavisen

Ekte hat trick fra Stilson 18.02.2021

"Nok en førsteklasses ungdomsroman fra en forfatter som med dette har levert hat trick"

"Det er god lesning, og det er gripende lesning. Og det er en presis og rystende beskrivelse av det som kan være virkeligheten i internasjonal fotball. Money talks, bullshit walks."

"Dette er ikke bare en roman om fotball. Det er også en fortelling om et ungt menneske med et stort talent, men som har betydelige utfordringer, og hvordan han forsøker å hanskes med disse."

"Stilson skriver som vanlig svært godt, og maner fram nyanserte portretter av Fredrik og faren. Kampskildringene er også levende og godt fortalt."

 
Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

En forrykende avslutning på en spennende trilogi 19.02.2021

"Michael Stilson, selv eks-fotballspiller og lærer, drar med seg leserne fra side til side, kapittel for kapittel. Nærmest hvert kapittel har en punchline som gjør at vi lese videre. Som i den første boken, lar Stilson spenningen bygge seg opp, dag for dag, mot en avgjørende fotballkamp. Vil Fredrik lykkes? Vil masken falle?"

"Herlige kampskildringer"

"Trilogien er skrevet frem først i et lokalt, så i et internasjonalt fotballmiljø. Mye av spenningen ligger i beskrivelsene av treningen, slitet, den interne konkurransen – eller i samspillet i kampene og gledesfølelsen når man lykkes. Disse skildringene har ekstra intensitet, her er Stilson virkelig på hjemmebane."

"Kampfikseren» er en forrykende avslutning på en spennende trilogi. Jeg aner vel at forfatteren Michael Stilson har mer på lager."

Anne Cathrine Straume, NRK

Til toppen

Om forfatter

Michael Stilson (f. 1987) fra Trondheim er tidligere profesjonell fotballspiller og utdannet lærer. Han har laget tv-serie for NRK om livet som fotballspiller. Bare spille ball er debutboka hans. For den vant Michael Stilson Uprisen 2019 og Trollkrittet. Oppfølgeren Alene gjennom kom i 2020.

Bøker i serien