Julegrisen (Innbundet)

Forfatter:

Jim Field (Illustratør) Kjersti Velsand (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 312
Illustratør: Field, Jim
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Christmas Pig
Oversatt av: Velsand, Kjersti
ISBN/EAN: 9788202724092
Kategori: Høytlesning og Romaner for barn
Alder: 8 - 12
Omtale Julegrisen


Fra en av verdens største historiefortellere, J.K. Rowling, kommer denne varme, spennende fortellingen om en gutts kjærlighet til det kosedyret han er aller mest glad i, og hvor langt han er villig til å gå for å finne det igjen. Med den anerkjente kunstneren Jim Fields illustrasjoner vil Julegrisen garantert bli en elsket klassiker for hele familien.

Jack er veldig glad i kosegrisen sin, Gisse Gis, som han fikk da han var liten. GG har alltid stilt opp for ham og fulgt ham i tykt og tynt. Så en julaften skjer det forferdelige: GG blir borte.

Men på julekvelden kan mirakler skje – det som er forsvunnet, kan komme til rette igjen, og alle slags ting kan bli levende ... også leketøy.

Jack og julegrisen (GGs irriterende stedfortreder) legger ut på en eventyrlig reise gjennom De forsvunnes land. Med hjelp fra en snakkende matboks, et modig kompass og et vingevesen ved navn Håp gir de seg i vei for å redde Jacks aller beste venn fra den grusomme, lekespisende Forsvinneren ...

«For Rowling er barneblikkets mester. Hun mister aldri barneperspektivet, og alt i fortellingen oppleves fra barnehøyde. ... De harmoniske illustrasjonene til Jim Field er uovertrufne i å formidle lykke, og byr på julefølelser av det gode slaget.» Kristine Isaksen, VG

Til toppen

...en spennende og sjarmerende fortelling.
Anne Cathrine Straume, NRK

Andre utgaver

Julegrisen
Bokmål Ebok 2021

Flere bøker av J.K. Rowling:

Anmeldelser Julegrisen

Julemagi fra J.K. Rowling

«Tro, håp og kjærlighet er ingredienser i J.K. Rowlings nye barnebok, «Julegrisen». Så er også julens magi et premiss i denne rørende eventyrfortellingen.
... Joanne Rowling er i sitt ess når hun beveger seg over i magiens verden. Her griper hun store temaer som savn, kjærlighet, offer og tilgivelse. De religiøse konnotasjonene er tydelige.
... «Julegrisen» er en spennende og sjarmerende fortelling, varsomt og smart illustrert av Jim Field. ... en fortelling til trøst for skilsmissebarn i alle aldre.»

Anne Cathrine Straume, NRK

Her er J.K. Rowlings nye magiske univers!

Harry Potter-forfatter J.K. Rowling vender tilbake med en splitter ny barnebok, og i «Julegrisen» viser hun igjen at hun er barneblikkets mester. ... For Rowling er barneblikkets mester. Hun mister aldri barneperspektivet, og alt i fortellingen oppleves fra barnehøyde. ...
De harmoniske illustrasjonene til Jim Field er uovertrufne i å formidle lykke, og byr på julefølelser av det gode slaget.»

Kristine Isaksen, VG

Til toppen

Om forfatter

J.K. Rowling er forfatteren bak de sju romanene om Harry Potter utgitt mellom 1997 og 2007, som til sammen har solgt mer enn 500 millioner eksemplarer, er distribuert til mer enn 200 territorier, blitt oversatt til 80 språk, og som har blitt åtte filmer av WarnerBros.

Jim Kay har har gjennomillustrert en nyutgivelse av serien. I den er det foreløpig kommer fire bøker

Hun har skrevet tre følgebind til inntekt for veldedighet: Rumpeldunk gjennom tidene og Fabeldyr og hvor de er å finne til inntekt for Comic Relief, og Skalden Skurres historier til inntekt for hennes veldedighetsorganisasjon for barn, Lumos.

Hennes nettsted og epubliseringsplattform Pottermore er det digitale navet i trolldomsverdenen. Selskapet ble lansert i 2012. Hun har nylig samarbeidet med forfatter Jack Thorne og regissør John Tiffany om teaterstykket Harry Potter og Barnets forbannelse del én og to, som hadde premiere i London sommeren 2016. J.K. Rowling har også skrevet en roman for voksne lesere, Den tomme stolen. Under pseudonymet Robert Gailbraith har hun skrevet fire kriminalromaner om privatdetektiven Cormoran Strike.