Jeg skriver språket (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 96
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202529598
Kategori: Lyrikk
Omtale Jeg skriver språket

Hva er språk? Hva er bevissthet? Hva er poesi? Hva vil det si å være et menneske?

William Blake og Shakespeare, Georg Johannessen og Captain Beefheart er noen av dem vi møter i dette storslagne langdiktet, der dikteren lar de grunnleggende spørsmålene rulle i en stor bølge av poesi.

Terje Dragseth fikk Triztan Vindtorns poesipris for sin forrige diktsamling Bella Blu.

Til toppen

Dette er hele skriftens, språket, poesiens og litteraturens historie som er forsøkt fanget i noen linjer.
Fædrelandsvennen

Andre utgaver

Jeg skriver språket
Bokmål Innbundet 2015

Flere bøker av Terje Dragseth:

Anmeldelser Jeg skriver språket

«Eksplosive dikt»

«Jeg skriver språket er en enkel bok om sammensatte forhold, med et fortryllende fravær av poetisk hokus pokus. […] På sitt ypperste gir Dragseths fasett- øynepoesi leseren følelsen av å bevege seg i full fart gjennom verden med flere par øyne.»

 
Endre Ruset, Dagbladet

«Her møter jeg en erfaren dikter, en som har jobbet med ord og språk og rytme i mange år, som har bred lesning og dyp orientering, som øser av sin poetiske overflod. […] Dette er hele skriftens, språket, poesiens og litteraturens historie som er forsøkt fanget i noen linjer.»

 
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

«Diktet er en klagesang, og en hvalsang, en seierssang i Iliadisk stil:En reise i tid og rom.»

Mette Karlsvik, Ny Tid

«. […] ei subtil undersøking av språkets underlag, av språkets grunnføresetnad i si eiga brukshistorie. Ekstra spennande blir det når ein ser at forfattaren òg teppebombar teksten sin med fenomen som i utgangspunktet ikkje er språklege, frå små atom til ulike fenomen i naturen og menneskelivet. Stordiktet ekspanderer frå ei undersøking av heile den menneskelege førestillingsverda som ein del av dette feltet ein kan høyra, som bakgrunnstøy, eller kva ein skal kalla det, når ein orienterer seg i verda.»

Hadle Oftedal Andersen, Klassekampen

«Lyset i språket»

«Sjeldan eller aldri før har vi vel møtt ein slik konstentrasjon om skrifthistorie og om det å skriva fram historie og samtid, menneske, ting og sosiale relasjonar, det heslege og det useieleg vakre, det realistiske og det bortanfor som berre diktet kan fange inn.»

Knut Ødegård, Vårt Land

«En sang til verden»

«Terje Dragseth viser seg som en Henrik Wergeland av vår tid i denne energiske diktsamlingen. […] Langdiktet blir aldri kjedelig å lese, en skulle heller ønske at det ikke tok slutt.»

Henning Howlid Wærp, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Terje Dragseth (f. 1955) har siden debuten med Offerfesten (1980) utgitt en rekke bøker som har befestet hans posisjon som en av våre mest innovative og tydelige poeter. For Bella Blu: Håndbok for verdensrommet fikk han Triztan Vindtorns poesipris i 2013.