Isbrann (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202452063
Kategori: Romaner
Omtale Isbrann


Knut og Sissel, et par i førtiåra, flytter fra bylivet på Østlandet til et småbruk på Vestlandet for starte et nytt og mer opprinnelig liv. Knut store drøm er å leve i ett med dyr og natur. Gjennom fysisk arbeid og nærhet til naturen vil han bli sterkere – i kropp og sinn.

Samtidig må han ta seg en deltidsstilling i kommunens plan- og bygningsetat for å ha til livets opphold. Det viser at det heller ikke er så lett å drive gård etter gamlemetoden, med hest og kjerre. Og ikke minst er vannet som fryser om vinteren en utfordring. Sake, men sikker, kommer problemene i forholdet mellom Knut og Sissel til overflaten: Knut har en datter fra et tidligere forhold og ønsker ikke flere barn, samtidig som Sissels biologiske klokke tikker.

Kjersti Kollbotn skriver ustimentalt og innsiktfult to menneskers kamp for å finne sin plass i verden.

Til toppen

Anmeldelser Isbrann

Kjersti Kollbotn har skrive ein godt komponert roman som smått satirisk skildrar livet under barske forhold. (...) Slutten på romanen er både smart og velkomponert."

Elin Lindberg, Nordnorsk Magasin

Ny innsikt i mannsrolla

"Det er eit alvorlig tema Kollbotn tar opp. Ho ikkje bare peiker på at menn også vert mobba, underkua og kjenner seg ekskludert i dagens samfunn, men ho følgjer hovudpersonen og gir eit overtydande og tilsynelatande sannferdig bilde av han. Kjersti Kollbotn har på ny lukkast i opne for ny innsikt i kor mangfaldig eit samliv og tilhøve mellom mann og kvinne kan vere – også sett frå mannens synsvinkel."

Margoth Hovda-Lien, Nordlys

"Kjersti Kollbotn skriv godt og presist. Ho kjenner stoffet og miljøet, folkelynnet og naturen i ei vestlandsbygd."

Oddmund Hagen, Dag og Tid

Til toppen

Om forfatter

Kjersti Kollbotn (f. 1959) er frå Nordfjord og bur i Tromsø. Ho debuterte med romanen Eg er mamma. Eg skal vere god i 2009. For den fekk ho Blixprisen, og i 2015 fekk ho Tanums kvinnestipend.

I år er ho ute med romanen Dis der vi treffer igjen dottera frå Eg er mamma. Eg skal være god.