Idrettsfysioterapeuten (Fleksibind)

breddeidrett – toppidrett – aktivitetsmedisin

Forfatter:

, og

Jeanette Engqvist (Illustratør)

Forfatter: , og
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 580
Illustratør: Engqvist, Jeanette
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202621414
Kategori: Helse og sosialfag
Fag: Helsefag, Idrettsfag, Medisin
Nivå: Akademisk
Omtale Idrettsfysioterapeuten

Idrettsfysioterapeuten – Breddeidrett, Toppidrett, Aktivitetsmedisin belyser en rekke situasjoner og utfordringer innen fagfeltet idrettsfysioterapi og aktivitetsmedisin. Mer enn 40 av Norges fremste fagpersoner på feltet har bidratt, og de gir deg et innblikk i sin kunnskap og erfaring du ikke vil finne samlet noe annet sted.

Boken er organisert i åtte tematiske deler: Idrettsfysioterapeutens rolle, Idrettsfysioterapeutens arena, Kunnskap om utøveren, Når skade oppstår, Forebygging, ernæring og restitusjon, Den ikke-fungerende utøveren, Paraidrett og Spesielle områder. Gjennomgående i alle delene vil du bli presentert for oppdatert forskningsbasert kunnskap, erfaringer og case hentet fra den kliniske hverdagen til idrettsfysioterapeuter og andre fagpersoner som jobber på forskjellige arenaer og med utøvere på ulike nivåer. Boken har i tillegg en ressursbank for videre fordypning i de ulike temaene, med lenker til blant annet sentrale ressursmiljøer, relevante fysiske tester, forebyggende programmer, aldersrelaterte anbefalinger, antidoping, idrettsernæring samt ulike retningslinjer og sjekklister.

Målgruppen er studenter på bachelor- og masternivå innen fysioterapi, idrettsfag, medisin og andre helsefag som har interesse for idrett, fysisk aktivitet og aktivitetsmedisin, samt fysioterapeuter som ønsker å jobbe mot spesialisering på fagfeltet. Boken vil også være relevant for fysioterapeuter, øvrige profesjonsutøvere innen idretts- og aktivitetsmedisin og trenere og øvrig støtteapparat rundt utøvere på alle nivåer.

Til toppen

Anmeldelser Idrettsfysioterapeuten

Akademisk. Klinisk. Oppdatert. Perfeksjonert. Grensesprengende. Offensivt. Fantastisk. Bravo! 08.06.2020

«Idrettsfysioterapeuten er et mesterverk. Ikke bare er det en historisk bok, men den leverer oppdatert kunnskap av ypperste verdensklasse. Den har i tillegg en helt perfekt timing for å fremme idrettsfysioterapeuters kunnskap, og etterlater seg kun et eneste spørsmål: Når kan vi forvente andre utgave? »

Svein Kristiansen, Fysioterapeuten

Til toppen

Om forfatter
Ingrid Eitzen er fysioterapeut med hovedfag i bevegelsesvitenskap fra Idrettsvitenskapelig institutt ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (2000) og ph.d. fra Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo (2010). Hun tok sin doktorgrad på funksjonstesting og rehabilitering av fremre korsbåndsskader og har sin primære kliniske erfaring og forskningsinteresse innen feltene idrettsmedisin, ortopedi og bevegelsesanalyse. Eitzen har tidligere vært redaktør for tidsskriftet Norsk Idrettsmedisin og forlagsredaktør i Cappelen Damm Akademisk, og hun har en særskilt interesse for etiske aspekter ved forskning og formidling. Hun jobber i dag som seniorforsker og forskningsleder ved SINTEF Digital, avdeling Smarte sensorsystemer. Eitzen har allsidig idrettsbakgrunn fra ulike utholdenhetsidretter, fotball og innebandy.
Siri Marte Hollekim-Strand er fysioterapeut med master i treningsfysiologi og idrettsvitenskap (2007) og ph.d. i klinisk medisin (2016), begge fra Fakultet for medisin og helsevitenskap ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet. I tillegg har hun topptrenerutdanning og har fordypet seg innen motiverende intervju. Hun har sin primære kliniske erfaring fra aktivitetsmedisin så vel som fra idretten. I disse feltene ligger også hennes forskningsinteresse. Hollekim-Strand har blant annet arbeidet som fysioterapeut ved Norges Toppidrettsgymnas og som fysioterapeut og fysisk trener i Rosenborg Ballklub. I dag arbeider hun som førsteamanuensis ved fysioterapeututdanningen, Institutt for nevromedisin og bevegelsesvitenskap, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet. Hun er også tilknyttet Olympiatoppen som fagkonsulent innen idrettsernæring. Egen utøvererfaring har hun fra judo.
Harald Markussen er fysioterapeut fra Høgskolen i Tromsø (2000) og har master i manuellterapi fra University of Queensland, Australia (2006). Han er spesialist i idrettsfysioterapi og manuellterapi. Markussen jobber for Norges Håndballforbund som medisinsk koordinator for landslag menn, og gjennom dette engasjementet har han tilholdssted på Olympiatoppen. Han er også tilknyttet det medisinske støtteapparatet i Norges Friidrettsforbund. I perioden 2000¬2005 jobbet han ved fysioterapiavdelingen ved Universitetssykehuset Nord-Norge, som seksjonsleder for ortopedi/nevrokirurgi. I årene 2007-2019 jobbet Markussen i privat praksis ved Nimi og Gnist trening og helse. For tiden har han permisjon fra Gnist. Egen utøvererfaring har han fra volleyball.