I ly av en ruin (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 176
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204119520
Kategori: Romaner
Omtale I ly av en ruin

I ly av en ruin er en roman om å stanse opp midt i livet og peke på hva som skjedde, hvem som lyktes og ikke, hvem som ble sprengt i luften og hvem som fortsetter.

En sommermorgen på et gjestgiveri i Grong: Bent Kofoed lar tanken drive mot kvinnene som omgir ham. Den ene er død, den andre er døende og den tredje er hans kone, den fjerde hans datter, den femte morløs. Uansett hva og hvem de er, har Bent god grunn til å reflektere over sitt forhold til dem.

En bok om sykdom og uforskammet god helse, om en biologisk gåte og indianere. En reise inn i ukjent terreng, ført i et stramt, rytmisk og assosiativt språk.

Til toppen

Andre utgaver

I ly av en ruin
Bokmål Ebok 2010
I ly av en ruin
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Anmeldelser I ly av en ruin

"I den grad noen hører på anmelderes anbefalinger, burde de få med seg denne boka under treet. For Nordang er god."

Cathrine Krøger, Dagbladet

"Her trekkes tråder mellom mennesker og hendelser med en energisk ordanvendelse som sneier både det brutale og det fascinerende; det svever noe ordløst innimellom linjene som skaper en særegen spenning mellom tekstelementene. (...) Nei, dette er ikke banalt, men basalt. Det er all grunn til å se opp for Astrid Nordang."

Terje Stemland, Aftenposten

"[...]som leser blir man revet med. [...] Astrid Nordang debuterte i 2003 med romanen «Svart honning», og for en som har lest «I ly av en ruin», er lysten til å smake på «Svart honning» absolutt til stede."

Terje Solberg, Trønder-Avisa

Til toppen

Om forfatter

ASTRID NORDANG (f. 1964) bor i Oslo. Hun er forfatter og oversetter.